Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

«Ανυπολόγιστες» οι συνέπειες ενδεχόμενης εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ

Ανοιχτός στο ενδεχόμενο παράτασης του χρόνου για την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων από τη χώρα μας εμφανίστηκε ο πρόεδρος των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, υπογραμμίζοντας ωστόσο την ανάγκη απαρέγκλιτης εφαρμογής των συμφωνηθέντων.



Σε συνέντευξή του στην Saarbruecker Zeitung, ο κ. Γκάμπριελ τονίζει ότι όποιος πιστεύει ότι είναι ευκολότερο να βγει η Ελλάδα από το ευρώ, πρέπει «να καταλάβει ότι ισχύει το ακριβώς αντίθετο», αφού όπως εξηγεί, «κάτι τέτοιο θα είχε ανυπολόγιστες συνέπειες».

Εκτιμά ακόμη ότι οι χώρες που βρίσκονται σε κρίση χρειάζονται ώθηση της ανάπτυξης, αλλά και δομικές μεταρρυθμίσεις. Ειδικά όμως για την Ελλάδα, επισημαίνει ότι το κύριο πρόβλημα παραμένει η έλλειψη κρατικής οργάνωσης, με αποτέλεσμα, όπως λέει, τα ευρωπαϊκά επενδυτικά προγράμματα να μην έχουν αποτελεσματικότητα.

Ζητεί μάλιστα από την γερμανική κυβέρνηση να φροντίσει επειγόντως για την ανάπτυξη και απασχόληση στην Ευρώπη, καθώς, όπως εξηγεί, «η Γερμανία εισάγει την ανεργία των γειτόνων της, όταν η δική τους οικονομία χειροτερεύει», ενώ αναφέρει ότι το κόμμα του είναι έτοιμο να ψηφίσει σύντομα για τον ευρωπαϊκό μηχανισμό διάσωσης (ESM), «εν όψει πιθανής όξυνσης της κατάστασης στην Ελλάδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com