Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Προτεραιότητα σε προσλήψεις και ανοιχτούς αρχαιολογικούς χώρους

«Θέλω να είναι μια ομαλή περίοδος για τον πολιτισμό, τον τουρισμό, και την χώρα και να βοηθήσω να υπάρχει μια συνεχόμενη ροή σε ό,τι έχει ξεκινήσει και βρίσκεται σε εξέλιξη. Ο πολιτισμός και ο τουρισμός είναι ένα», ανέφερε - μεταξύ άλλων- η νέα υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού της υπηρεσιακής κυβέρνησης, Τατιάνα Καραπαναγιώτη, σε συνάντηση γνωριμίας με δημοσιογράφους που καλύπτουν το ρεπορτάζ του υπουργείου. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στον πέμπτο όροφο του κτιρίου της οδού Μπουμπουλίνας, όπου στεγάζεται το γραφείο της υπουργού.




Την εξαίρεση του υπουργείου Πολιτισμού από την αναστολή των προσλήψεων μέσω ΑΣΕΠ - λόγω εκλογών- έχει ζητήσει η νέα υπηρεσιακή ηγεσία του υπουργείου, από την ειδική επιτροπή του Συμβουλίου της Επικρατείας ΣτΕ , προκειμένου να προσληφθούν αρχαιοφύλακες και να παραμείνουν ανοιχτοί οι αρχαιολογικοί χώροι, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Τις επόμενες μέρες θα γίνουν συναντήσεις με τους αρχαιοφύλακες, καθώς και με τους διευθυντές του Υπουργείου.

Για το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού φύλαξης, το υπουργείο Πολιτισμού βρίσκεται σε συνεννόηση με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη Τα πωλητήρια Να παραμείνουν ανοιχτά όλα τα πωλητήρια των αρχαιολογικών χώρων και να συνεχιστεί ομαλά η απρόσκοπτη εκταμίευση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ για τον πολιτισμό, είναι τα δύο θέματα που παρακολουθεί η κα. Καραπαναγιώτη, από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε τα καθήκοντά της, ενώ όπως ανέφερε, «θα χρειαστεί να προσληφθούν 80, τουλάχιστον, άτομα για τα πωλητήρια».

Μουσείο Ακρόπολης

Ανακοίνωση απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) για το νομικό καθεστώς που θα διέπει το Μουσείο της Ακρόπολης αναμένεται να ανακοινωθεί. Το 2009 ο Σύλλογος Αρχαιολόγων είχε καταφύγει στο ΣτΕ για το θέμα αυτό, και όπως είπε η γενική γραμματέας του ΥΠΠΟΤ, Λίνα Μενδώνη «η απόφαση έχει βγει και αναμένεται η ανακοίνωση της».

Σε ερώτηση που δέχθηκε για το αν αυτό είναι το ξεκίνημα μιας πολιτικής καριέρας, η κα. Καραπαναγιώτη απάντησε αμέσως: «όχι, δεν έχω τέτοιες βλέψεις. Από την ώρα που ανέλαβα ενημερώνομαι συνέχεια - αθλητισμός, τουρισμός, πολιτισμός- και αυτό είναι πολύ αγχωτικό. Απ' έξω έβλεπα ότι τα πράγματα μπορούν να γίνουν πιο άνετα, αλλά από μέσα η εικόνα είναι δαιδαλώδης. Πριν μπω στο Υπουργείο είχα επαφή με τον πολιτισμό από μια άλλη πλευρά. Τώρα θα επιστρέψω στη δουλειά μου με μεγαλύτερη χαρά απ' ότι όταν την άφησα».

Κινηματογράφος

Τις επόμενες ημέρες θα γίνει συνάντηση και ενημέρωση από τους κ.κ. Γρηγόρη Καραντινάκη και Γιώργο Παπαλιό, για να δούμε αν μπορούμε να κάνουμε κάτι για τα προβλήματα του χώρου.

Για τις κλοπές

Η κα. Μενδώνη είπε πως μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία εξέλιξη, κανένα νεώτερο. Ωστόσο, η αστυνομία παρακολουθεί το θέμα και το δουλεύει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com