Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Νέο σύστημα ελέγχου για τον ιδιωτικό τομέα

Νέο σύστημα ελέγχου των δαπανών των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ που νοσηλεύονται στον ιδιωτικό τομέα Υγείας «ενεργοποιεί» από το νέο έτος το υπουργείο Υγείας.




Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης, ο έλεγχος θα γίνεται σε πραγματικό χρόνο -στα πρότυπα των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών.

Όσο για τον έλεγχο των απαιτήσεων των κλινικών που διενεργούν οι ιδιωτικές ελεγκτικές εταιρείες, ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι θα ολοκληρωθεί μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, δρομολογώντας έτσι και την αποπληρωμή εκατομμυρίων ευρώ που οφείλονται στους ιδιώτες της υγείας.

Έναν μήνα αργότερα, στις 31 Οκτωβρίου, θα είναι η καταληκτική ημερομηνία για την παράδοση στον ΕΟΠΥΥ και το υπουργείο Υγείας του πορίσματος που αφορά στις ιατρικές πράξεις οι οποίες εκτελέστηκαν στα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα της χώρας για το έτος 2013.

Ο κ. Βορίδης, μιλώντας στο 13ο Ετήσιο Συνέδριο Healthworld που διοργάνωσε το Ελληνο-αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, αναφέρθηκε και στην αντιπαράθεση μεταξύ ΕΟΠΥΥ και ιδιωτικών κλινικών για το θέμα των υπερβάσεων στις δαπάνες νοσηλείας. «Δεν βιάζομαι. Περιμένω το τελικό χαρτί του ελέγχου», σημείωσε, προσθέτοντας πως «το πόρισμα θα έχει ονόματα και διευθύνσεις και ποσά που χρεώθηκαν αχρεωστήτως. Τότε, όμως, αυτοί που τώρα φωνάζουν ας προσέξουν να μην εμπίπτουν σε τέτοιες κατηγορίες και μη βρεθούν στη θέση να χρειαστεί να εξηγήσουν στις δικαστικές αρχές γιατί χρέωναν αυτά τα ποσά».

Και πρόσθεσε: «Ανω των 150.000 ευρώ αποτελεί κακούργημα, το οποίο τιμωρείται με την ποινή της ισόβιας κάθειρξης».

Ελλείψεις φαρμάκων
Στο πλαίσιο του Συνεδρίου, καταγράφηκε αντιπαράθεση αναφορικά με τις ελλείψεις φαρμάκων στην ελληνική αγορά. Ο πρόεδρος του ΕΟΦ, Δημήτρης Λιντζέρης, μεταξύ άλλων, είπε πως δεν υπάρχουν καταγεγραμμένες ελλείψεις φαρμάκων στον ΕΟΦ. Αντίθετα, ο κ. Δημήτρης Καραγεωργίου από τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο υποστήριξε ότι αυτή τη στιγμή λείπουν από την ελληνική αγορά 278 σκευάσματα που συνταγογραφούνται, ενώ σημαντικός είναι και ο αριθμός των φαρμάκων που λείπουν από τα ράφια των ελληνικών φαρμακείων και δεν ανήκουν στη λίστα με τα συνταγογραφούμενα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com