Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

Επίθεση από Τσίπρα - Καρατζαφέρη για τον «Καλλικράτη»

Τα πυρά των επικεφαλής του ΛΑΟΣ και του ΣΥΡΙΖΑ συγκέντρωσε ο υπουργός Εσωτερικών, με αφορμή τη συζήτηση για τον Καλλικράτη. Για το νομοσχέδιο τοποθετήθηκε και η Ντόρα Μπακογιάννη


Ο Γιώργος Καρατζαφέρης επικέντρωσε την κριτική του στη μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης, υποστηρίζοντας ότι δημιουργεί μια νέα δεξαμενή "μισθοφόρων - ψηφοφόρων". Καταλόγισε καθεστωτική λογική στο κυβερνητικό έργο. Εξαπέλυσε επίθεση και για τα σκάνδαλα, ισχυριζόμενος ότι συνεχίζονται, παρά τις εξεταστικές επιτροπές. Η δήλωση του προέδρου του ΛΑΟΣ προκάλεσε την αντίδραση του Γ. Ραγκούση, ο οποίος τον κάλεσε να μην πετά λάσπη και να προσκομίσει στοιχεία για όσα λέει.

Ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε το νομοσχέδιο "συντηρητική απορρύθμιση", παίζοντας με τη φράση "δημοκρατική μεταρρύθμιση" που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση. Καταλόγισε πολιτικές σκοπιμότητες, λέγοντας πως μέσω του "Καλλικράτη" επιχειρείται η εδραίωση του δικομματισμού και υποστήριξε ότι υποκρύπτει μελλοντικά σχέδια για "εκλογικούς νόμους - εκτρώματα".

Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ απέδωσε στην κυβέρνηση προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης από την οικονομική κρίση και εκτίμησε ότι μοναδικό αποτέλεσμα θα είναι να μειωθεί η χρηματοδότηση του κράτους στην αυτοδιοίκηση.

"Κουτή, άνευρη και ατελή" χαρακτήρισε τη μεταρρύθμιση η ανεξάρτητη βουλευτής, Ντόρα Μπακογιάννη. Δήλωσε ότι με τον τρόπο που σκέφτεται η κυβέρνηση, ακόμη και εκεί που υπάρχει συναίνεση την ακυρώνει. Διευκρίνισε ότι θα ψηφίσει "παρούσα".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com