Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

Μείωση των αμοιβών σε περιπτώσεις «ομαδικής» νομιμοποίησης ημιυπαιθρίων ζητάει η ΠΟΜΙΔΑ

Επιστολή με την οποία ζητάει να μειωθούν οι αμοιβές των μηχανικών σε περιπτώσεις ομαδικής νομιμοποίησης ημιυπαιθρίων σε κτίρια στέλνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ) στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας.



Όπως υποστηρίζει η ΠΟΜΙΔΑ, το ΤΕΕ με πρόσφατη ανακοίνωση του γνωστοποίησε πως το κόστος για την ελάχιστη αμοιβή μηχανικού θα είναι 232,53 ευρώ, προσαυξημένο με ΦΠΑ κατά 23% ανά ιδιοκτησία. Αυτό, αναφέρει στην ανακοίνωση της, δημιουργεί κόστος τουλάχιστον 286 ευρώ ανά ενδιαφερόμενο που θέλει να αλλάξει τη χρήση χώρων καθώς αυτό απαιτεί σύνταξη και υπογραφή τεχνικής έκθεσης από μηχανικό.

Σύμφωνα με την ΠΟΜΙΔΑ το κόστος αυτό, “απειλεί να τινάξει στον αέρα όλη τη διαδικασία νομιμοποίησης καθώς είναι απόλυτα ανεπαρκές και αποτρεπτικό και για τους μηχανικούς και για τους διαχειριστές μιας πολυκατοικίας π.χ. 10-20 διαμερισμάτων καθώς αν θέλουν να νομιμοποιήσουν όλους τους ημιυπαίθριους θα πρέπει να καταβάλλουν 10-20 φορές την αμοιβή.

Κατά συνέπεια η ΠΟΜΙΔΑ ζητάει από το ΤΕΕ να προτείνει τη διαδικασία νομιμοποίησης όλων των ιδιοκτησιών κάθε κτιρίου σε ένα μηχανικό. Αυτό θα συνεπάγεται καλύτερη οργάνωση της διαδικασίας και λιγότερη ταλαιπωρία για τους μηχανικούς , θα αποφευχθούν λάθη και αντιφατικές δηλώσεις συνιδιοκτητών καθώς επίσης και η συνολική αμοιβή που θα συμφωνείται για όλο το κτίριο, θα είναι χαμηλότερη για τον κάθε συνιδιοκτήτη .

Καταλήγοντας στην ανακοίνωση της η ΠΟΜΙΔΑ, εκφράζει τη βεβαιότητα ότι το ΤΕΕ θα ρυθμίσει το θέμα αυτό, “διαφοροποιώντας άμεσα τις αμοιβές μηχανικών στην περίπτωση ανάθεσης υποβολής ομαδικών δηλώσεων, με τρόπο λογικό που να ανταποκρίνεται στα συμφέροντα τόσο των πολιτών της χώρας που η προσφυγή τους στις υπηρεσίες των μελών σας είναι υποχρεωτική από τη ρύθμιση αυτή, όσο και των ίδιων των μηχανικών - μελών σας”.

Αντίθετη περίπτωση τονίζει η ΠΟΜΙΔΑ “θα αποθαρρύνει μεγάλο αριθμό ενδιαφερομένων και ουσιαστικά θα βουλιάξει την όλη διαδικασία δήλωσης της αλλαγής χρήσης χώρων”.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com