Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

Προς κοινό πόρισμα τριών κομμάτων για το Βατοπέδι

Ένα κοινό κείμενο συμπερασμάτων για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου θα επιχειρήσουν να καταρτίσουν το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ και ο ΛΑΟΣ, μετά την διαφοροποίηση της Νέας Δημοκρατίας και του ΚΚΕ.


Τα τρία κόμματα αναμένεται να συνεχίσουν σήμερα προσπάθειες για την κατάρτιση ενός κοινού κειμένου, καθώς φαίνεται να συμφωνούν ως προς τα πρόσωπα που θα πρέπει να παραπεμφθούν σε επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης, όχι όμως και στο σκεπτικό.

Χθες, η Νέα Δημοκρατία έσπευσε να συντάξει πόρισμα για το σκάνδαλο,με το οποίο αναγνώριζε μόνον πολιτικές ευθύνες στην υπόθεση της ανταλλαγής εκτάσεων του Δημοσίου με τη Μονή Βατοπεδίου. Ακόμη, χαρακτήριζαν αναξιόπιστη τη Σταματίνα Μαντέλη και ζητούσαν να μην ληφθεί υπόψη η απολογία της.

Μάλιστα η Ν.Δ. επιμένει στην παραπομπή σε επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης μόνο του σημερινού υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, επειδή δεν έκανε αποδεκτή τη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, με την οποία γινόταν ουσιαστικά αποδεκτή συμβιβαστική πρόταση της Μονής. Ωστόσο, κατά τη σημερινή συνεδρίαση η αξιωματική αντιπολίτευση απέφυγε να παρουσιάσει τις πορισματικές της θέσεις.

Σήμερα και το ΚΚΕ απέκλεισε το ενδεχόμενο να συμμετάσχει στην έκδοση κοινού πορίσματος. Με δήλωσή τους, οι Αντ. Σκυλλάκος και Ν. Καραθανασόπουλος ξεκαθάρισαν ότι δεν πρόκειται να μετάσχουν στην απόπειρα και επιτέθηκαν στο ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ., στα οποία καταλόγισαν "υποκρισία και απόπειρα συγκάλυψης των πραγματικών ευθυνών. Των πολιτικών ευθυνών που άφησαν άθικτο το καθεστώς με τα αυτοκρατορικά χρυσόβουλα, τα σουλτανικά φιρμάνια και τα πατριαρχικά συγγίλια ώστε να σφετερίζονται τα μοναστήρια και οι διάφοροι επιχειρηματικοί κύκλοι μεγάλες εκτάσεις, σε δάση, βουνά λίμνες και παραλίες".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com