Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Λ. Κατσέλη: Η Ελλάδα ούτε θέλει ούτε μπορει να επαναδιαπραγματευθεί την συμφωνία με το ΔΝΤ

Η Ελλάδα δεν έχει την δυνατότητα, ούτε θέλει να επαναδιαπραγματευθεί τις λεπτομέρειες της συμφωνίας που έχει υπογράψει με το ΔΝΤ, την Ε.Ε. και την ΕΚΤ ανέφερε η υπουργός Οικονομίας, Λούκα Κατσέλη, σε συνέντευξη της στο Ρόιτερς. Ακόμη η υπουργός απέκλεισε το ενδεχόμενο της αναδιάρθρωσης χρέους.


Σε ερώτηση που της έγινε σχετικά με την αναφορά του Α. Λοβέρδου, νωρίτερα στην εβδομάδα, ότι θα προσπαθήσει να καθυστερήσει την πλήρης εφαρμογή των αλλαγών στο συνταξιοδοτικό η Λ. Κατσέλη τόνισε πως “Δεν υπάρχει επιθυμία ή δυνατότητα επαναδιαπραγμάτευσης”. Στη συνέχεια πρόσθεσε πως “το σύμφωνο υπογράφηκε από την κυβέρνηση και όλους τους υπουργούς έτσι κάθε υπουργείο ξεχωριστά εφαρμόζει το πρόγραμμα”.

Όσον αφορά στο ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης χρέους τόνισε πως “Η Ελλάδα δεν θα έχει πρόβλημα να χρηματοδοτήσει το χρέος της, είναι αξιόπιστος εταίρος”. Η Λούκα Κατσέλη δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να επιστρέψει η Ελλάδα στο δανεισμό από τις αγορές μέσα στο 2011.

Σχετικά με την επιβολή πρόσθετων μέτρων ανέφερε ότι “Δεν χρειάζεται πλέον να πάρουμε νέα μέτρα. Αυτή τη στιγμή προσπαθούμε να εφαρμόσουμε αυτά που έχουμε δεσμευθεί”.

Τέλος, ξεκαθάρισε πως η αναπτυξιακή πορεία της χώρας, δεν θα βασίζεται στην κατανάλωση όπως τα προηγούμενα χρόνια αλλά στην προσέλκυση ξένων και ιδιωτικών επενδύσεων αλλά και στις εξαγωγές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com