Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

Ρουμπινί: Η Ελλάδα δεν έχει πείσει τις αγορές

Οι αγορές δεν έχουν πειστεί ότι η Ελλάδα θα μπορέσει να ελέγξει το έλλειμμα του προϋπολογισμού της υποστηρίζει ο νομπελίστας οικονομολόγος, Νουριέλ Ρουμπινί. Δεν απέρριψε έξοδο από την Ευρωζώνη για τα αδύναμα μέλη της καθώς ούτε και το ενδεχόμενο νέας ύφεσης στην Ευρωζώνη.


“Οι αγορές δεν έχουν πειστεί ότι η Ελλάδα μπορεί να κάνει τις οικονομικές αναδιαρθρώσεις που έχει πει ότι θα κάνει” ανέφερε ο Ρουμπινί σε ομιλία του στο Βουκουρέστι.

Πρόσθεσε ακόμα πως υπάρχουν ερωτηματικά για το κατά πόσον θα υπάρξει πολιτική στήριξη για τις οικονομικές αναδιαρθρώσεις σε Ελλάδα, Πορτογαλία και Ισπανία. Για τις δύο τελευταίες πρόσθεσε πως υπάρχουν υπόνοιες ότι στερούνται της πολιτικής θέλησης να προβούν σε μείωση δαπανών.

Στη συνέχεια προέβλεψε περαιτέρω αδυναμία του ευρώ, ενώ έσπευσε να διευκρινίσει πως δεν προβλέπει διάσπαση της Ευρωζώνης.

“Δεν προβλέπω διάσπαση της Ευρωζώνμης αλλά η πιθανότητα εξόδου από αυτήν, για τα πιο αδύναμα μέλη της, δεν είναι μηδενική”τόνισε ενώ δε ν απέκλεισε το ενδεχόμενο νέας ύφεσης για την Ευρωζώνη, κάτι που απορρίπτει ο ΟΟΣΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com