Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

Ομόφωνο «ναι» και για τη διερεύνση του σκανδάλου της Siemens

Την πρόταση σύστασης εξεταστικής επιτροπής για τη διερεύνηση του σκανδάλου της Siemens ενέκρινε ομοφώνως η Ολομέλεια της Βουλής. Οι εργασίες της 19 μελούς επιτροπής θα ξεκινήσουν την Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου και θα τις ολοκληρωθούν στις 17 Μαρτίου.


Ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ, Π. Οικονόμου προανήγγειλε την κλήση του Κώστα Καραμανλή να καταθέσει ενώπιον της επιτροπής και να δώσει εξηγήσεις και για την ευχαριστήρια επιστολή προς τον πάλαι ποτέ ισχυρό άνδρα της Siemens Ελλάδος, που έβγαλε στο φως η "ΚΕ". "Πρέπει να διερευνήσουμε κατά πόσο ήταν τυπική η ευχαριστήρια επιστολή του Κ. Καραμανλή προς τον Μ. Χριστοφοράκο. Κι είμαι σίγουρος ότι ο πρώην Πρωθυπουργός έχει την βούληση και τη δυνατότητα να μας διαφωτίσει", δήλωσε.

Ρόλο υπερασπιστή του τέως πρωθυπουργού ανέλαβε ο εισηγητής της Ν.Δ. και εκ των βασικών και αναντικατάστατων στελεχών των κυβερνήσεων Καραμανλή, Πρ. Παυλόπουλος. Έκανε λόγο για "κραυγές και ψιθύρους γύρω από επιστολές". Εμφανίστηκε πιστός στη γραμμή που η Νέα Δημοκρατία είχε χαραξει προεκλογικά για το σκάνδαλο, μιλώντας για τον Θόδωρο Τσουκάτο και επικεντρώνοντας την ομιλία του στην περίοδο μέχρι το 2003. Η
πλειονότητα των βουλευτών της ΝΔ απέφυγε, πάντως, να αναφερθεί στον τέως πρωθυπουργό.

Ευκαιρία για να βάλει στο στόχαστρο τον Αντώνη Σαμαρά βρήκε ο Γ. Καρατζαφέρης, ισχυριζόμενος ότι σκοπός της Εξεταστικής είναι η σπίλωση των οικογενειών Μητσοτάκη και Καραμανλή. Το ΚΚΕ δια του Θ. Παφίλη κατηγόρησε τα δύο μεγάλα κόμματα ότι επιχειρούν συγκάλυψη των ευθυνών τους. Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Θ. Δρίτσας, εξέφρασε αμφιβολίες για το αν θα αποκαλυφθούν έστω και πολιτικές ευθύνες για το σκάνδαλο.

Από το ΠΑΣΟΚ, στην επιτροπή θα μετάσχουν οι: Σήφης Βαλυράκης, Παντελής Οικονόμου, Γιώργος Νικητιάδης, Βασιλική Τσόνογλου - Βιλιώτη, Χρήστος Αηδώνης, Λεωνίδας Γρηγοράκος, Παναγιώτης Ρήγας, Ανδρέας Μακρυπίδης, Βασίλης Κεγκέρογλου και Θανάσης Παπαγεωργίου. Από το ΚΚΕ θα μετέχει ο Θανάσης Παφίλης, από το ΛΑΟΣ ο Κωστής Αϊβαλιώτης και από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Δημήτρης Παπαδημούλης. Έξι μέλη θα προέρχονται από τη Νέα Δημοκρατία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com