Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

Αλληλεγγύη στα κρίσιμα ζητήματα ζητά η κυβέρνηση

Αλληλεγγύη από τους αγρότες για την υλοποίηση του μακρόπνοου κυβερνητικού σχεδίου για την αγροτική πολιτική, αλλά και αλληλεγγύη από τους Ευρωπαίους εταίρους για την έξοδο της ελληνικής οικονομίας από την «κόκκινη ζώνη», ζήτησε η κυβέρνηση, δια του Γ. Πεταλωτή.


Συγκρατημένη αισιοδοξία εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αναφορικά με την πορεία της ελληνικής οικονομίας, καθώς σημείωσε ότι "άρχισαν να φαίνονται κάποια θετικά σημεία και δείγματα και από τις αγορές και από τους εταίρους μας, γιατί προκύπτει και εμπεδώνεται σε όλους ότι αυτή η κυβέρνηση δουλεύει με αξιοπιστία".

Όσον αφορά στο γεγονός ότι η κυβέρνηση εμφανίζεται ικανοποιημένη από τον "τσουχτερό" δανεισμό που επιτυγχάνεται, ο Γ. Πεταλωτής υπογράμμισε: "Το ότι μπορέσαμε και δανειστήκαμε αυτό το ποσό το οποίο είχαμε βάλει στόχο και μάλιστα με πολλαπλάσια προσφορά, αυτό από μόνο του είναι ένα θετικό βήμα. Το σπρεντ είναι πανάκριβο, αυτό, όμως, προέρχεται από την άσχημη κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, η οποία δημιουργήθηκε τα τελευταία χρόνια και το τεράστιο έλλειμμα αξιοπιστίας. Αυτό προσπαθούμε να αναπληρώσουμε".

Ο κ. Πεταλωτής εκτίμησε ως απαραίτητη προϋπόθεση για να έχει καλή συνέχεια η προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης να υπάρξει και η αλληλεγγύη των κοινοτικών εταίρων. Διευκρίνισε, ωστόσο ότι σαφώς και ισχύουν οι δηλώσεις του πρωθυπουργού, σύμφωνα με τις οποίες μόνοι μας λύνουμε τα προβλήματα και δεν μπορούμε να έχουμε την απαίτηση από κάποιους εκτός Ελλάδας να τα λύσουν.

Σταθερή η στάση της κυβέρνησης για το αγροτικό

"Δεν πάμε σε 'μπαλώματα', μερεμέτια και ευκαιριακές επιδοματικές πολιτικές αμφιβόλου νομιμότητας, όπως στο παρελθόν, αλλά δουλεύουμε όλοι μαζί για πραγματικές, μόνιμες λύσεις, για την αναδιάρθρωση της αγροτικής οικονομίας" επανέλαβε και σήμερα ο Γ. Πεταλωτής, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κληθείς, δε, να σχολιάσει αν υπάρχουν δύο γραμμές για την αντιμετώπιση των μπλόκων, ο κ. Πεταλωτής έκανε λόγο για "μία και ξεκάθαρη γραμμή στην κυβέρνηση" και αυτή, όπως διευκρίνισε, εκφράζεται από τον πρωθυπουργό και την αρμόδια υπουργό, Κατερίνα Μπατζελή.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το ενδεχόμενο να υποκινείται από τα κόμματα της αντιπολίτευσης η "σκληρή" στάση των αγροτών ο Γ. Πεταλωτής επανέλαβε ότι "τα κόμματα είναι υπεύθυνα για τη στάση τους, ο ελληνικός λαός αντιλαμβάνεται και τις πολιτικές και τις τακτικές των κομμάτων και αντιλαμβάνεται ότι σε αυτή τη χρονική συγκυρία το να παίζουν μικροπολιτικά, όχι απλώς δεν βγάζει πουθενά, αλλά είναι μεγάλη ζημία για τον τόπο".

Κληθείς να σχολιάσει δημοσιεύματα που φέρουν την κυβέρνηση αποφασισμένη να "σκληρύνει" τη στάση της κατά της Ν.Δ και του ΚΚΕ, με αιχμή τα αγροτικά μπλόκα ο κ. Πεταλωτής επισήμανε: "Δεν έχουμε μέτωπο κατά κάποιων κομμάτων, έχουμε μέτωπο κατά αυτών που δημιουργούν προβλήματα, σε συγκεκριμένη χρονική συγκυρία για τη χώρα μας και η καλύτερη απάντηση είναι η πολιτική μας, την οποία ξεδιπλώνουμε μέρα με τη μέρα και την εφαρμόζουμε".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com