Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2010

Γ. Παπακωνσταντίνου: Στη φυλακή οι φοροφυγάδες

Έως και τα 10 δισ. ευρώ μπορεί να φτάσει ο δανεισμός από τις αγορές της Ασίας ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου σε συνέντευξη του στο πρακτορείο Dow Jones Newswires. Επίσης προανήγγειλε πως κάποιοι θα πρέπει να μπουν στη φυλακή για να καταλάβουν τη σοβαρότητα που δείχνει η κυβέρνηση στο φορολογικό.


Το επενδυτικό σαφάρι του Γ. Παπακωνσταντίνου στις ΗΠΑ και στην Ασία στοχεύει σε άντληση 1,5-2 δισ. ευρώ την ώρα που από ελληνικές πηγές αναφέρεται ότι το ποσό αυτό μπορεί να καταλήξει και πέντε φορές μεγαλύτερο. Σύμφωνα με τον υπουργό, “υπάρχει αρκετή ρευστότητα στην Κίνα. Για αυτό το λόγο αποτελεί και σταθμό στο roadshow”. Όπως πρόσθεσε, έτσι και ενδιαφερθούν ουσιαστικά οι Κινέζοι επενδυτές το ποσό του δανεισμού μπορεί να φτάσει από 5 έως 10 δισ.

Όσον αφορά το φορολογικό, ο υπουργός Οικονομίας ανέφερε πως στόχος του νομοσχεδίου που θα βγει τον επόμενο μήνα, είναι να βάλει τέλος στην φοροδιαφυγή. “Πρέπει να διευρύνουμε τη φορολογική βάση” τόνισε. Έμφαση θα δοθεί, στην κατάργηση της αυτοτελούς φορολόγησης και ορισμένων φοροαπαλλαγών και στην εντατικοποίηση των ελέγχων στους ελεύθερους επαγγελματίες.

“Κάποιοι πρέπει να μπούνε στη φυλακή για να καταλάβουν ότι εννοούμε αυτά που λέμε” κατέληξε.

Ο υπουργός Οικονομικών, ανέφερε πως είναι αισιόδοξος ότι το εκοφίν θα εγκρίνει το ελληνικό ΠΣΑ, ενώ δήλωσε πως δεν αμφιβάλλει για την στήριξη που έχει από το κόμμα του και για την ενότητα της κυβέρνησης.

Τέλος, όσον αφορά τη διαφορά επιτοκίου (σπρεντ) των ελληνικών ομολόγων, ο υπουργός Οικονομικών τόνισε πως πιθανότατα θα μειωθεί καθώς είναι υψηλότερα από ότι πρέπει. Πρόσθεσε πάντως πως το σημαντικό σχετικά με την ομολογιακή έκδοση της Δευτέρας, ήταν να δείξει η Ελλάδα ότι μπορει να συγκεντρώσει τα χρήματα που απαιτούνται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com