Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

EBEA: Μία στις δύο επιχειρήσεις αντιμετωπίζει προβλήματα από τα μπλόκα

Προβλήματα στις μισές επιχειρήσεις της χώρας και κόστος πάνω από 20 εκατομμύρια ευρώ ημερησίως προκαλούν οι αγροτικές κινητοποιήσεις σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΒΕΑ, Κ. Μίχαλο.


Σύμφωνα με τηλεφωνική έρευνα που έκανε το ΕΒΕΑ σε τυχαίο δείγμα 500 επιχειρήσεων - μέλη του, το διήμερο 26 και 27 Ιανουαρίου, τουλάχιστον μία στις δύο επιχειρήσεις - 265 από τις 500 που ρωτήθηκαν- αντιμετωπίζουν ήδη προβλήματα εξαιτίας των αποκλεισμών των δρόμων από τους αγρότες.

Τα περισσότερα προβλήματα φέρονται να αντιμετωπίζουν οι εταιρείες που μεταφέρουν καύσιμα, αυτές που μεταφέρουν φαρμακευτικά προϊόντα για νοσοκομεία καθώς και όσοι έχουν δηλώσει συμμετοχή σε εκθέσεις προϊόντων. Ακόμη οι επιχειρήσεις που πουλάνε τρόφιμα, και είδη πρώτης ανάγκης εκτιμούν ότι από την επόμενη εβδομάδα θα αρχίσουν να παρουσιάζονται ελλείψεις καθότι εξαντλούνται τα αποθέματα

Το συνολικό ημερήσιο κόστος, όπως το εκτιμά το ΕΒΕΑ, από τις κινητοποιήσεις είναι 20 - 25 εκατ. ευρώ. Όπως ανέφερε o Κ. Μίχαλος, “Η αγορά δεν αντέχει άλλους αποκλεισμούς δρόμων, που κοστίζουν πάνω από 20 εκατομμύρια ευρώ ημερησίως”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com