Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

Με αλυσίδες η κυκλοφορία των οχημάτων στις περισσότερες περιοχές της Μακεδονίας

Προβλήματα στις συγκοινωνίες προκαλούν οι χιονοπτώσεις που πλήττουν , από το απόγευμα της Τετάρτης, τη Μακεδονία. Η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται με δυσκολία και μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε όλο το οδικό δύκτυο του νομού Φλώρινας και στις ορεινές περιοχές των νομών Καστοριάς, Κοζάνης, Γρεβενών , Πέλλας, Ημαθίας, Χαλκιδικής , Σερρών και Θεσσαλονίκης.


Με αντιολισθητικές αλυσίδες κινούνται τα οχήματα:

- Στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο του νομού Φλώρινας, όπου χιονίζει μέχρι και αυτή την ώρα.

- Από το 22ο έως το 43ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδoύ Καστοριάς- Αμυνταίου.

- Από το 30ο έως το 60ο χιλιόμετρο της οδού Καστοριάς - Ιωαννίνων, μέσω Νεστορίου, και από το 13ο έως το 28ο χιλιόμετρο της οδού Καστοριάς Φλώρινας , μέσω Βιτσίου.

- Στο ορεινό επαρχιακό οδικό δίκτυο του νομού Γρεβενών και του νομού Πέλλας και ιδιαίτερα στις περιοχές Βεγορίτιδας, Εξαπλατάνου , Αριδαίας και Έδεσσας.

- Από τη Νάουσα έως το χιονοδρομικό κέντρο 3-5 Πηγάδια, του νομού Ημαθίας.

- Στο ορεινό οδικό δίκτυο του νομού Κιλκίς.

- Στην Βόρεια Χαλκιδική , στις περιοχές Βαρβάρας, Ταξιάρχη και Βάβδου καθώς επίσης και στην επαρχιακή οδό Παλαιόχωρας- Αρναίας- Σταγύρων.

- Από το 12ο έως το 24ο χιλιόμετρο Πτολεμαίδας- Βλάστης , στο νομό Κοζάνης.

- Προς το χιονοδρομικό κέντρο Φαλακρό και προς το χωριό Σιδηρόνερο του νομού Δράμας.

- Σε όλο το οδικό δίκτυο του νομού Σερρών, μετά το Στρυμονικό, όπου σημειώνονται ισχυρές χιονοπτώσεις. Η Αστυνομία συστήνει στους οδηγούς που πρόκειται να κινηθούν προς την παραπάνω περιοχή να έχουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες.

Από το πρωί αλατιέρες και εκχιονιστικά μηχανήματα των δήμων επιχειρούν να κρατήσουν τους δρόμους ανοικτούς. Έντονη χιονόπτωση σημειώθηκε, το πρωί, σε όλο το εθνικό και επαρχιακό δίκτυο του νομού Θεσσαλονίκης και ιδιαίτερα στους δήμους που βρίσκονται στα δυτικά του πολεοδομικού συγκροτήματος. Η κυκλοφορία των οχημάτων στην παλιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης- Καβάλας διεξάγεται με δυσκολία και γίνεται ρίψη αλατιού. Από τις 5.00 το πρωί παραμένει κλειστή η επαρχιακή οδός Χοτριάτη- Αγίου Βασιλείου.

Με χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων διεξαγόταν η κυκλοφορία των οχημάτων, μέχρι τη μία το μεσημέρι, στο επαρχιακό οδικό δίκτυο των δήμων Ζαγκλιβερίου, Σοχού , Πέντε Βρυσών , Ασκού, Δρυμού, Βερτίσκου, Σουρωτής, Φιλύρου και Ωραιοκάστρου.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι τα οχήματα μπορούν να κινηθούν χωρίς αλυσίδες στην περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης και στην Εγνατία οδό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com