Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2010

Και οι κτηνοτρόφοι στην Κατερίνα Μπατζελή

Κρίσιμο ραντεβού έχουν Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΕΚ, Δημήτρη Καμπούρη, στη συνάντηση αυτή που έχει οριστεί για τη 1 το μεσημέρι θα συζητηθούν τα αιτήματα του κλάδου και από τα αποτελέσματά της θα κριθεί η κάθοδος ή όχι των κτηνοτρόφων στους δρόμους και η συμμετοχή τους στα μπλόκα των αγροτών.

Βασικό αίτημα και των κτηνοτρόφων είναι η αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματός τους, κάτι που όπως λένε μπορεί να γίνει είτε μέσω αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ είτε απευθείας με οικονομική ενίσχυσή τους από το κράτος. Κατά τον κ. Καμπούρη, οι κτηνοτρόφοι θα είναι ικανοποιημένοι και με την εφαρμογή της απόφασης των Βρυξελλών για χορήγηση ως και 15.000 ευρώ σε κάθε κτηνοτρόφο. Διεκδικούν ,επίσης, πλήρη ασφαλιστική κάλυψη του ζωικού κεφαλαίου από τον ΕΛΓΑ και άμεση εφαρμογή ισοζυγίου στο κρέας.

Τα αποτελέσματα της αυριανής συνάντησης με την υπουργό αναμένεται να εξεταστούν σε σύσκεψη της ολομέλειας των προέδρων που θα πραγματοποιηθεί -πιθανότατα το ερχόμενο Σάββατο - σε Βέροια ή Κοζάνη. στην Αθήνα εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ) με την υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Κατερίνα Μπατζελή.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com