Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2009

Αλλάζουν εκ βάθρων ΕΦΕΤ και ΕΛΓΑ

Νομοθετική παρέμβαση για την αναδιάρθρωση του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων και του Οργανισμού Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων ανακοίνωσε η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κατερίνα Μπατζελή. Στόχος είναι η εξασφάλιση της ποιότητας και της ασφάλειας των τροφίμων, αλλά και χαμηλών τιμών.


Η σχετική ρύμθιση αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή στις αρχές του νέου έτους, ενώ σύντομα θα αλλάξουν και οι διοικήσεις των δύο οργανισμών. Όσον αφορά στη διατροφική ασφάλεια, η υπουργός προανήγγειλε την επιβολή υψηλών προστίμων σε τρεις επιχειρήσεις -πρόκειται για μια γαλακτοβιομηχανία, μια εταιρεία που προμήθευε άλλες επιχειρήσεις με σουσάμι και ένα κατάστημα αλυσίδας σούπερ μάρκετ- για παραβάσεις της νομοθεσίας που αφορά την υγεία των πολιτών και την παραπλάνηση των καταναλωτών.

Η υπουργός ανακοίνωσε ακόμη ότι εξετάζεται η αντικατάσταση της παρακράτησης ΦΠΑ στους αγρότες από ασφάλιστρο. Οι επιδοτήσεις των αγροτών θα εξοφληθούν έως το τέλος Φεβρουαρίου, διευκρίνισε από τη μεριά του ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μιχάλης Καρχιμάκης. Όπως είπε, από την προκαταβολή των επιδοτήσεων που δόθηκε ήδη στους αγρότες έγινε παρακράτηση ληξιπρόθεσμων οφειλών γύρω στα 90 εκατ. ευρώ από συνολικό ποσό 1,1, δισ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com