Ως δύναμη πραγματικής αλλαγής παρουσίασε την κυβέρνηση ο πρωθυπουργός, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τον προϋπολογισμό, υποστηρίζοντας ότι μέσα σε 80 ημέρες έχει κάνει όσα δεν τόλμησε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας μέσα σε έξι χρόνια. «Είναι αδήριτη η ανάγκη για μια μικρή επανάσταση στη χώρα», τόνισε. Κάλεσε το σύνολο των βουλευτών να συμμετάσχουν στις προσπάθειες της κυβέρνησης για τη βελτίωση της Ελλάδας
Ο Γιώργος Παπανδρέου προσκάλεσε -και προκάλεσε- τους βουλευτές της αντιπολίτευσης να συμπορευθούν με την κυβέρνηση για την επίτευξη των αναγκαίων αλλαγών. "Καλούμαστε να κάνουμε μια μεγάλη υπέρβαση και βαθιά τομή, να απαντήσουμε στα χρόνια προβλήματα του τόπου, να γυρίσουμε τη σελίδα της μεταπολίτευσης", είπε.
Μιλώντας για το κυβερνητικό παρελθόν του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι "το 2004 δεν είχαμε λύσει τα προβλήματα, αλλά είχαμε βάλει τις βάσεις για να γίνει ένα βήμα προς τα εμπρός. Δυστυχώς δεν έγινε, η χώρα πήγε πίσω", είπε. Απαντώντας στις επικρίσεις στελεχών της Ν.Δ. αλλά και του προέδρου της, Αντώνη Σαμαρά, για την επιμονή της κυβέρνησης να αναφέρεται στις ευθύνες των προκατόχων της, είπε, "δεν θα κάνουμε αλχημείες, δεν θα κρύβουμε αλήθειες για να καλύψουμε τις ευθύνες της Νέας Δημοκρατίας". Όσον αφορά σε αυτές τις ευθύνες, υποστήριξε ότι η Ν.Δ. τα έκανε θάλασσα και εγκατέλειψε το σκάφος επειδή βρέθηκε μπροστά στον ύφαλο της αλήθειας, της δικαιοσύνης και της λαϊκής απαίτησης για αλλαγή πορείας.
Ο Γιώργος Παπανδρέου εμφανίστηκε αιχμηρός και απέναντι στα ΜΜΕ, λέγοντας ότι εκπλήσσεται κανείς από την ευκολία με την οποία υιοθετούνται και προτείνονται μέτρα πανικού στον δημόσιο διάλογο με λέξεις όπως "φοροεπιδρομή" και "χαράτσια". Έκανε λόγο για "ανεύθυνη κακοφωνία που ακυρώνει κάθε σοβαρό διάλογο".
Παράλληλα, απέρριψε κάθε πρόταση παραπομπής των προεκλογικών δεσμεύσεων στις καλένδες: "Δεν λέμε άλλα ως αντιπολίτευση και άλλα ως κυβέρνηση", υπογράμμισε.
Όσον αφορά στην αύξηση των ειδικών φόρων κατανάλωσης, την αιτιολόγησε, λέγοντας ότι οι πόροι που θα προκύψουν θα χρηματοδοτήσουν συγκεκριμένη δράση, στην Υγεία και στην επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών νέων. Σημειώνεται ότι αντίστοιχα, η κυβέρνηση είχε ανακοινώσει στο παρελθόν ότι τα χρήματα που εξοικονομούνται από την κατάργηση της απόσυρσης των Ι.Χ. θα διοχετεύονταν στην παιδεία, ενώ οι πόροι από την έκτακτη εισφορά σε επιχειρήσεις και ιδιοκτήτες μεγάλης ακίνητης περιουσίας χρηματοδότησαν το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης.
Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2009
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου