Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2009

«Οι αποδείξεις θα συνδεθούν με το αφορολόγητο» λέει ο Γ. Παπακωνσταντίνου

Στη δήλωση από τους φορολογούμενους όλων των αποδείξεων από κάθε αγορά, προκειμένου να εξασφαλίζεται έκπτωση φόρου, προσανατολίζεται το υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών. Δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμη το ύψος του ποσού που θα ισχύσει.


"Και οι αποδείξεις από τα σούπερ μάρκετ θα μπορούν να δηλώνονται για να έχουν οι φορολογούμενοι έκπτωση φόρου. Προσανατολιζόμαστε στο να μετράνε όλες οι αποδείξεις, από παντού, με λίγες εξαιρέσεις. Απλά θα υπάρχει κλιμάκωση για τη σύνδεση των αποδείξεων με το αφορολόγητο, ανάλογα με το εισόδημα» τόνισε ο υπουργός.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου προανήγγειλε και το νέο τρόπο δήλωσης αυτών των δαπανών στην εφορία. Όπως προβλέπεται από το νέο αυτό μοντέλο, «ο φορολογούμενος δεν θα προσκομμίζει τις αποδείξεις στην εφορία. Στη φορολογική δήλωση, θα αναγράφεται το ΑΦΜ αυτού που εξέδωσε την απόδειξη, το ποσό και η ημερομηνία. Έτσι, το υπουργείο θα μπορεί στη συνέχεια να κάνει τις σχετικές διασταυρώσεις. Επιπλέον, με αυτό τον τρόπο, δεν θα υπάρχουν οι αποδείξεις, που «περιφέρονται» από φορολογική δήλωση σε φορολογική δήλωση.»

Στις αποδείξεις θα περιλαμβάνονται και αυτές από γιατρούς και δικηγόρους, αλλά θα εξαιρεθούν εκείνες από τις ΔΕΚΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com