Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2009

Ισχυρή έκρηξη βόμβας σε κτίριο της Εθνικής Ασφαλιστικής

Αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη στις 11.02 το βράδυ στο κτίριο της Εθνικής Ασφαλιστικής, στο ισόγειο του οποίου στεγάζεται και υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην οδό Γαλαξία, παράδρομο της λεωφόρου Συγγρού στον Νέο Κόσμο.


Η έκρηξη ήταν ισχυρή και ακούστηκε σε αρκετές περιοχές του κέντρου της Αθήνας. Είχε προηγηθεί προειδοποιητικό τηλεφώνημα στην Ελευθεροτυπία. Ο άγνωστος άνδρας που κάλεσε στις 10.47 είπε ότι επρόκειτο να εκραγεί βόμβα στο συγκεκριμένο κτίριο σε 15 λεπτά, όπως και έγινε.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν τους γύρω δρόμους και απομάκρυναν τους υπαλλήλους ιδιωτικής εταιρείας φύλαξης. Από την έκρηξη προκλήθηκαν σημαντικές υλικές ζημιές, κυρίως στις τζαμαρίες του ισογείου χωρίς, ευτυχώς, να υπάρξει τραυματισμός.

Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, κλιμάκιο της διεύθυνσης εγκληματολογικών ερευνών και άνδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών οι οποίοι διεξήγαγαν έρευνες προκειμένου να περισυλλέξουν υπολείμματα του μηχανισμού, που σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις είναι ωρολογιακός. Στην περιοχή έσπευσαν και τέσσερα οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας, τα οποία όμως δεν χρειάστηκε να επέμβουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com