Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2009

Έργα ύδρευσης για δύο δήμους της Χαλκιδικής

Λύση στα χρονίζοντα προβλήματα ποιότητας και ποσότητας νερού σε δύο μεγάλους τουριστικούς Δήμους της Χαλκιδικής φιλοδοξεί να δώσει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με τη δρομολόγηση ισάριθμων έργων, ο συνολικός προϋπολογισμός των οποίων φθάνει τα 3,85 εκατ. ευρώ


Τα έργα αποκατάστασης προβλημάτων ύδρευσης εντάχθηκαν για χρηματοδότηση στο ΠΕΠ Μακεδονίας-Θράκης 2007-2013 (ΕΣΠΑ), και αφορούν τους Δήμους: Καλλικράτειας και Μουδανιών.

Τις σχετικές αποφάσεις ένταξης υπέγραψε ήδη η αρμόδια Περιφερειάρχης, Μαρία Λιονή. Με δηλώσεις της τόνισε μεταξύ άλλων ότι «με αυτά τα έργα θεωρούμε πως θα δώσουμε μια ικανοποιητική λύση στην υδροδότηση των πολιτών, με νερό ελεγμένο, απαλλαγμένο από επικίνδυνες ουσίες και κατάλληλο για οικιακή κατανάλωση. Στους δύο Δήμους συνολικά θα αξιοποιηθούν 12 υδρευτικές γεωτρήσεις. Οι υπάρχουσες γεωτρήσεις αποδείχτηκαν προβληματικές».

Το πρώτο έργο είναι προϋπολογισμού 2.725.694,65 ευρώ και προβλέπει μεταξύ άλλων την ανόρυξη και αξιοποίηση επτά υδρευτικών γεωτρήσεων και την κατασκευή δυο υδατοδεξαμενών για την εξυπηρέτηση των υδρευτικών αναγκών του Δήμου Καλλικράτειας. Το δεύτερο έργο είναι προϋπολογισμού 1.124.040 ευρώ και αφορά στην κατασκευή και αξιοποίηση πέντε υδρευτικών γεωτρήσεων, αλλά και στην προμήθεια και εγκατάσταση συστήματος τηλεχειρισμού – τηλεελέγχου των εγκαταστάσεων ύδρευσης του Δήμου Μουδανιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com