Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2009

Μετανάστες αντί προϋπολογισμού στην ατζέντα Καρατζαφέρη

Το θέμα της χορήγησης ελληνικής ιθαγένειας σε μετανάστες δεύτερης γενιάς επέλεξε να βάλει στο επίκεντρο της ομιλίας του, με αφορμή τη συζήτηση του προϋπολογισμού ο Γιώργος Καρατζαφέρης.


Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ ζήτησε τη διενέργεια δημοψηφίσματος για το αν θα μπορούν να πάρουν οι μετανάστες την ελληνική ιθαγένεια ή δικαίωμα ψήφου.

Καταλόγισε δε στο ΠΑΣΟΚ «μπαμπεσιά» διότι δεν είχε πει τίποτα στους ψηφοφόρους για το σχετικό σχέδιο νόμου που προωθεί και κάλεσε τον πρόεδρο της ΝΔ Αν. Σαμαρά να αλλάξει θέση «διότι είναι λάθος να δώσουμε ψήφο και ιθαγένεια σ΄ εκείνους που μπαίνουν λαθραία στη χώρα μας».

Υποστήριξε, παράλληλα, ότι πίσω από την νομοθετική πρωτοβουλία που προωθεί η κυβέρνηση κρύβεται η αγωνία της να φανεί ενισχυμένη στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές του 2010. Για αυτό και όπως είπε θέλει να έχει μαζί της 250.000 μετανάστες.

Προέτρεψε τέλος τον Αντώνη Σαμαρά να κάνει την υπέρβαση του και να ταχθεί κατά της ένταξης της Τουρκίας στην Ευρώπη, αλλά και να μην δώσει το όνομα "Μακεδονία" στα Σκόπια.
Παρέμβαση Θ. Πάγκαλου

Η ομιλία του προέδρου του ΛΑΟΣ προκάλεσε την αντίδραση του αντιπρόεδρου της κυβέρνησης, Θόδωρου Πάγκαλου. Όπως είπε, ο Γ. Καρατζαφέρης υπερέβη τα όρια σε τρεις περιπτώσεις:

1. Κάνοντας αναφορά σε αποσπάσματα από επιστημονικά έργα της ειδικής γραμματέα Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης, Θάλειας Δραγώνα, με φράσεις αναφέρθηκαν συντομευμένες και παραποιημένες
2. Ταυτίζοντας τους Έλληνες πολίτες της Θράκης με μια «μυστηριώδη ομάδα μουσουλμάνων, η οποία κινούμενη από διεθνή κέντρα έρχεται να υποσκάψει την εθνική μας ανεξαρτησία. Ο Θ. Πάγκαλος χαρακτήρισε ύβρι και άδικο τις αναφορές του προέδρου του ΛΑΟΣ
3. Συγχέοντας σκοπίμως τους νόμιμους μετανάστες με τους λαθρομετανάστες




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com