Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Ασφαλιστικό: Περαιτέρω ενοποίηση με στόχο τη δημιουργία τεσσάρων ταμείων

Συνεδριάζει, για πρώτη φορά, η ειδική επιτροπή του υπουργείου Εργασίας για τις νέες αλλαγές στο ασφαλιστικό, με στόχο την περαιτέρω ενοποίηση των κλάδων ασφάλισης.





Η επιτροπή θα συνεδριάζει σε τακτά χρονικά διαστήματα ώστε, έως το τέλος της Άνοιξης να έχει καταλήξει σε συγκεκριμένες προτάσεις. Οι προτάσεις αυτές θα αποτελέσουν αντικείμενο διαλόγου με τους ασφαλιστικούς φορείς και τους κοινωνικούς εταίρους, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, οι προσαρμογές που θα αποφασιστούν πρόκειται να τεθούν σε εφαρμογή από το 2014 και μετά.

Στόχος του υπουργείου Εργασίας, είναι, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η δημιουργία τεσσάρων ταμείων, που θα αφορούν τους αντίστοιχους τομείς απασχόλησης. Δηλαδή, ξεχωριστό ταμείο για τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα, ενώ τα τρία υπόλοιπα θα καλύπτουν τους αγρότες, τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους δημόσιους υπαλλήλους.

Οι αλλαγές αυτές θα δίνουν τη δυνατότητα κεντρικής παρακολούθησης όλων των ασφαλιστικών φορέων, έτσι ώστε να μπορεί να διαπιστώνεται στο μέλλον με ευκολία, η πιθανότητα εμφάνισης ελλειμμάτων ενώ θα δίνεται η δυνατότητα στην Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης να αναλάβει το σκέλος της είσπραξης των ληξιπρόθεσμων οφειλών για όλα τα ταμεία.

Στο μεταξύ, το ΙΚΑ προχωρά από σήμερα στην αντικατάσταση των χειρόγραφων εντολών πληρωμής των συντάξεων με ηλεκτρονικές και όλα τα εντάλματα που εκδίδονταν με χειρόγραφη διαδικασία θα εκδίδονται πλέον σε ηλεκτρονική μορφή, μέσω των του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (Ο.Π.Σ.).

Επιδίωξη της διοίκησης του Ιδρύματος είναι να καταστεί εφικτός ο ηλεκτρονικός έλεγχος του συνόλου των πληρωμών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com