Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

ΔΗΜΟΣΙΟ Ούτε... ένα ευρώ αν δεν τηρηθεί η δέσμευση για την μη δημιουργία νέων χρεών

Ούτε ένα ευρώ δεν θα λαμβάνουν φορείς του Δημοσίου για αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών προς ιδιώτες αν δεν τηρούν τη δέσμευση για τη μη δημιουργία νέων χρεών.




Αυτό αποφασίστηκε κατά την διάρκεια της τακτικής σύσκεψης (πραγματοποιείται κάθε Τετάρτη και Παρασκευή) με τη συμμετοχή του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, του αναπληρωτή υπουργού Χρήστου Σταϊκούρα, του υφυπουργού Γιώργου Μαυραγάνη και του Γενικού Γραμματέα Εσόδων Χάρη Θεοχάρη για την παρακολούθηση της πορείας του προϋπολογισμού.

Ειδικότερα το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους ελέγχει τις δαπάνες για πληρωμές οφειλών και όπως τόνισε κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών μετά τη σύσκεψη δεν θα εκταμιεύονται χρήματα για πληρωμή ληξιπρόθεσμων σε οποιονδήποτε φορέα δεν τηρεί τη δέσμευση για μη δημιουργία νέων ληξιπρόθεσμων χρεών.

Εξάλλου μείωση των ληξιπρόθεσμων οφειλών της Κεντρικής Κυβέρνησης στα 524,2 εκατ. ευρώ δείχνουν τα στοιχεία που έδωσε χθες στη δημοσιότητα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας για την 31η Δεκεμβρίου 2012. Μέσα σε ένα μήνα τα χρέη εμφανίζονται μειωμένα κατά 376 εκατ. ευρώ, ενώ σε επίπεδο έτους (σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2011 η μείωση ανέρχεται στα 67,2 εκατ. ευρώ.

Οι απλήρωτες υποχρεώσεις της Κεντρικής Κυβέρνησης (δηλαδή, οι οφειλές που εκκρεμούν για διάστημα μικρότερο των 90 ημερών και, συνεπώς, δεν έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες) ανέρχονταν στις 31/12/2012 στα 670,1 εκατ. ευρώ, έναντι 937 εκατ. ευρώ στις 31/12/2011, σημειώνοντας μείωση κατά 266,9 εκατ. ευρώ. Σε σχέση δε με τα τέλη του περασμένου Νοεμβρίου, οπότε είχαν αγγίξει τα 1,33 δισ. ευρώ, οι απλήρωτες υποχρεώσεις μειώθηκαν κατά 665,6 εκατ. ευρώ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com