Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Στα 1,3 δισ. ευρώ οι οφειλές στη ΔΕΗ

Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές πελατών της Επιχείρησης Ηλεκτρισμού ανέρχονταν στο τέλος Νοεμβρίου του 2012 στο ποσό των 1,27 δισ. ευρώ! Αυτό αποκάλυψε με έγγραφό του στη Βουλή, μετά από ερώτηση των βουλευτών των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Γιάννη Δημαρά και Γαβριήλ Αβραμίδη, ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Αρθούρος Ζερβός.




Όπως αναφέρεται στα στοιχεία, οι οφειλές των πελατών Υψηλής Τάσης ανέρχονταν μέχρι τον Νοέμβριο του 2012 σε 293,8 εκατομμύρια ευρώ, των πελατών Μέσης Τάσης σε 211,1 εκατομμύρια ευρώ και των πελατών Χαμηλής Τάσης σε 766,3 εκ. ευρώ.

Ειδικά, για τα χρέη του Δημοσίου στη Χαμηλή και Μέση Τάση αναφέρεται, ότι τα 31,15 εκατομμύρια ευρώ είναι συγκεντρωτικοί λογαριασμοί (υπουργεία κ.λπ.).

Όπως τονίζει ο κ. Ζερβός, «γίνονται συνεχείς τηλεφωνικές επικοινωνίες και γραπτές οχλήσεις με τη μορφή εξωδίκων, και σε αρκετές περιπτώσεις έχει κινηθεί, από πλευράς ΔΕΗ, η δικαστική διαδικασία διεκδίκησης των οφειλών τους».

Ειδικότερα, όσον αφορά τις μεγάλες οφειλές ιδιωτών, ο πρόεδρος της ΔΕΗ διαβεβαιώνει ότι έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες ρύθμισης των χρεών τους, είτε μέσω δικαστικής οδού, είτε μέσω έγκρισης διακανονισμών από τη διοίκηση της ΔΕΗ, είτε μέσω εξωδικαστικής επίλυσης με υπογραφή σχετικών συμβάσεων, είτε, τέλος, με παραπομπή της διαφοράς στη διαιτησία της ΡΑΕ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com