Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Ποιοι και πώς μπορούν να εξασφαλίσουν το Κοινωνικό Τιμολόγιο της ΔΕΗ

Περισσότεροι καταναλωτές από πέρυσι μπορούν να εξασφαλίσουν φέτος το φθηνότερο Κοινωνικό Τιμολόγιο (ΚΟΤ) της ΔΕΗ. Οι προϋποθέσεις και τα δικαιολογητικά υπάρχουν αναλυτικά στον ιστότοπο της ΔΕΗ, ενώ πληροφορίες θα παρέχονται καθημερινά μέσω ειδικής τηλεφωνικής γραμμής της Επιχείρησης.





Η τηλεφωνική γραμμή με αστική χρέωση, είναι: 210- 9298000 και λειτουργεί, από Δευτέρα έως και Παρασκευή, από τις 7 το πρωί έως τις 10 το βράδυ και το Σάββατο από τις 7 το πρωί μέχρι και τις 3 μετά το μεσημέρι. Πληροφορίες παρέχονται και στην ιστοσελίδα dei.gr από όπου μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να ενημερωθούν.


Το επίδομα δικαιούνται:

1. Άτομα με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 50% για κατοίκους νησιών με πληθυσμό κάτω των 3.100 κατοίκων. Το όριο επίσης, αυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για κάθε ένα από τα δύο πρώτα προστατευόμενα τέκνα.

2. Άτομα με τρία τέκνα και οικογενειακό εισόδημα μέχρι 23.500 ευρώ και τετραμηνιαία κατανάλωση από 200 έως 1.700 κιλοβατώρες.

3. Άνεργοι για διάστημα μεγαλύτερο των έξι μηνών με οικογενειακό εισόδημα έως και 12.000 ευρώ. Το ποσό προσαυξάνεται κατά 50% για κατοίκους νησιών με πληθυσμό 3.100 άτομα και κατά 3.000 ευρώ για κάθε ένα από τα πρώτα δύο προστατευόμενα τέκνα. Στο εισόδημα δεν λαμβάνεται υπόψη, το εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες που προηγήθηκε της ανεργίας.

Για να κάνουν αίτηση οι δικαιούχοι πρέπει να έχουν:

Πρώτον, τα στοιχεία του λογαριασμού τους (Κωδικό Ηλεκτρονικής Πληρωμής και Αύξοντα Αριθμό λογαριασμού).

Δεύτερον, τα στοιχεία της αστυνομικής τους ταυτότητας και το ΑΦΜ τους (και του/της συζύγου εφόσον είναι έγγαμοι).

Τρίτον, πέραν των ανωτέρω στοιχείων, στην περίπτωση ασθενών που χρειάζονται κατ΄οίκον μηχανική υποστήριξη θα πρέπει να γνωστοποιούν-δηλώνουν, τον ΑΜΚΑ τους, τον ασφαλιστικό τους φορέα και τον αριθμό πρωτοκόλλου της βεβαίωσης με την οποία πιστοποιείται η ανάγκη της κατ΄ οίκον χρήσης συσκευής μηχανικής υποστήριξης.
Αν κάποιος είναι ανασφάλιστος χρειάζεται η γνωστοποίηση στοιχείων αντίστοιχης βεβαίωσης από κρατικό νοσοκομείο. Διευκρινίζεται ότι οι βεβαιώσεις αυτές δεν προσκομίζονται στη ΔΕΗ αλλά παραμένουν στην κατοχή των δικαιούχων.

Πληροφορίες, πιο αναλυτικά, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://www.dei.gr/Default.aspx?id=31170&nt=19&lang=1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com