Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Πανελλήνια απεργία στα νοσοκομεία

24ωρη Πανελλαδική Πανυγειονομική Απεργία προκήρυξαν για την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου, οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία και οι νοσοκομειακοί γιατροί. η ΠΟΕΔΗΝ και η ΟΕΝΓΕ. Τα νοσοκομεία, τα κέντρα Υγείας, τα περιφερειακά ιατρεία, το ΕΚΑΒ, τα θεραπευτήρια χρονίων παθήσεων και οι Υπηρεσίες Πρόνοιας θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας.






Η ΠΟΕΔΗΝ και η ΟΕΝΓΕ καλούν στις 12.00 το μεσημέρι της Πέμπτης σε συγκέντρωση έξω από υπουργείο Υγείας και πορεία στο Σύνταγμα.

Σκοπός της απεργίας, όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, «να αναδείξει τα προβλήματα υποβάθμισης και διάλυσης του ΕΣΥ και του ΕΟΠΥΥ από τις πολιτικές του Μνημονίου καθώς και την αντίσταση των Υγειονομικών για την ανατροπή τους».

Η υποχρηματοδότηση, τα σφαγιαστικά οργανογράμματα, η διαθεσιμότητα του προσωπικού, οι απλήρωτες υπερωρίες και εφημερίες, το πάγωμα των προσλήψεων ακόμη και για νοσηλευτικό - παραϊατρικό προσωπικό, οι συγχωνεύσεις - καταργήσεις νοσοκομείων και τμημάτων είναι μόνο μερικές από τις ανθυγιεινές πολιτικές που επιφυλάσσει το νέο μνημόνιο για το 2013, επισημαίνεται μεταξύ άλλων στις ανακοινώσεις της ΟΕΝΓΕ και της ΠΟΕΔΗΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com