Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Reuters: Αποκλειστικά από τον έκτακτο μηχανισμό η χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών

Στα 122, 79 δισεκατομμύρια ευρώ ανήλθε ο δανεισμός των ελληνικών εμπορικών τραπεζών από τον μηχανισμό έκτακτης χρηματοδότησης (ELA - Emergency Liquidity Assistance) της Τράπεζας της Ελλάδος στα τέλη Οκτωβρίου, σύμφωνα με τηλεγράφημα του πρακτορείου Reuters.





Τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα στράφηκαν προς την Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ) για τη χρηματοδότησή τους τον Οκτώβριο, αφού η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) δεν δεχόταν το συγκεκριμένο μήνα τα ομόλογά τους, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύτηκαν την Τετάρτη. Ειδικότερα, το ποσό δανεισμού από το μηχανισμό της ΤτΕ συνιστά σημαντική αύξηση, της τάξης του 19,1%, σε σχέση με τα 100,64 δισ. που αντλήθηκαν κατά το Σεπτέμβριο.

Παράλληλα, κατά το μήνα Οκτώβριο τα ελληνικά τραπεζικά ιδρύματα μείωσαν τη χρηματοδότηση που λαμβάνουν από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) στα 6,52 δισεκατομμύρια ευρώ, έναντι 30,26 δισεκατομμυρίων που είχαν αντλήσει το Σεπτέμβριο, σύμφωνα με ανακοίνωση της Τράπεζας της Ελλάδος. Την ίδια στιγμή, μειωμένη κατά 1,037 δισεκατομμύρια ευρώ εμφανίζεται η συνολική χρηματοδότηση του εγχώριου ιδιωτικού τομέα από τις τράπεζες τον Οκτώβριο, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2011.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com