Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

PULSE RC Νέο γκάλοπ: Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ, πτώση για τα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού

Πτωτικά κινούνται τα ποσοστά των κομμάτων που συμμετέχουν στο κυβερνητικό σχήμα σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Pulse RC για τις «6μέρες». Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ λαμβάνει 19%, ποσοστό μειωμένο κατά μία μονάδα σε σχέση με τη μέτρηση της 30ής Οκτωβρίου. Σε πτώση βρίσκονται και τα άλλα δύο κόμματα, το ΠΑΣΟΚ καταγράφει ποσοστό 6%, μειωμένο κατά μισή ποσοστιαία μονάδα, ενώ η ΔΗΜΑΡ βρίσκεται πλέον στο 3,5% από το 4% πριν από περίπου ένα μήνα.




Την πρώτη θέση, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, καταλαμβάνει ο ΣΥΡΙΖΑ με 23,5%, ενώ η διαφορά που τον χωρίζει από την ΝΔ αυξήθηκε στις 4,5 μονάδες. Τρίτο κόμμα με 12% είναι η Χρυσή Αυγή, ενώ στην τέταρτη θέση παραμένουν οι Ανεξάρτητοι Ελληνες (6,5%). Τα ίδια ποσοστά με την προηγούμενη μέτρηση καταγράφει και το ΚΚΕ (5%).

Ενδεικτικό είναι ότι τα τρία κόμματα που σχηματίζουν τον κυβερνητικό συνασπισμό, στην πρόθεση ψήφου, συγκεντρώνουν συνολικά ποσοστό 28,5%.

Στο ερώτημα «ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός», ο Αντώνης Σαμαράς προηγείται με 26% έναντι του 23,5% του Αλέξη Τσίπρα. Με ποσοστό 47% οι ερωτηθέντες απαντούν κανέναν από τους δύο.
Νέο γκάλοπ: Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ, πτώση για τα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού

Στο ερώτημα «αν η κυβέρνηση διαπραγματεύτηκε επαρκώς κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του Eurogroup στις 20 Νοεμβρίου» το 65% απάντησε αρνητικά, ενώ μόλις το 28% πιστεύει το αντίθετο.

Στο ερώτημα «γιατί η κυβέρνηση δεν διαπραγματεύτηκε επαρκώς» ποσοστό 76% έκρινε ότι δεν ήταν ικανή ή πρόθυμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com