Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Άνοιγμα λογαριασμών πολιτικού και επιχειρηματιών για την αγορά ακινήτων πολλών εκατ. ευρώ

Σε άνοιγμα λογαριασμών πολιτικού και επιχειρηματιών που σχετίζονται με το... κάμπινγκ της Ελαφονήσου προχωρά ο ΣΔΟΕ.




Σύμφωνα με το Βήμα, ήδη, με έγγραφά του προς τις τράπεζες που έχουν χαρακτηριστεί απόρρητα και τα οποία απέστειλε στις 30 Οκτωβρίου 2012 η Διεύθυνση Ειδικών Υποθέσεων Αθηνών, ζητεί το άνοιγμα των λογαριασμών του βουλευτή Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας και πρώην δημάρχου Αθηναίων κ. Νικήτα Κακλαμάνη αλλά και επιχειρηματιών που ήταν συγγενείς στενών συνεργατών.

Το άνοιγμα των λογαριασμών αφορά τις σκιές που έχουν εντοπιστεί γύρω από την αγορά ακινήτων ύψους πολλών εκατομμυρίων ευρώ από συνεργάτες του κ. Κακλαμάνη. Οι συνεργάτες του πρώην δημάρχου Αθηναίων συμμετείχαν σε διοικητικά συμβούλια δημοτικών επιχειρήσεων του Δήμου Αθηναίων.
Συγκεκριμένα, ένας από τους επιχειρηματίες που ελέγχεται κι ο οποίος «συνδέεται» με το περιβάλλον του Νικήτα Κακλαμάνη, φέρεται να έχει στην κυριότητα του 50% του κάμπινγκ στην πανέμορφη παραλία του Σίμου στην Ελαφόννησο, στο οποίο εμφανίζεται να έχει επενδύσει γύρω στα τέσσερα εκατομμύρια ευρώ. Στην κατοχή του ΣΔΟΕ υπάρχουν αναφορές που δείχνουν ότι το ίδιο πρόσωπο προχώρησε και στην αγορά και άλλων γειτονικών εκτάσεων.
Όπως αναφέρεται στο έγγραφο του ΣΔΟΕ με αριθμό πρωτοκόλλου 8284 πρέπει να ελεγχθούν όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί από το 2001 έως σήμερα του εν λόγω επιχειρηματία για παράβαση του νόμου, περί «ιδιοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα».
Σημειώνεται ότι, όταν προ μερικών ημερών είχε δημοσιοποιηθεί ότι έχει ζητηθεί το άνοιγμα των λογαριασμών του κ. Κακλαμάνη, ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην δήμαρχος Αθηναίων είχε δηλώσει ότι αυτό έχει συμβεί στο πλαίσιο δικαστικής έρευνας - ύστερα από σχετική καταγγελία - για θέματα που αφορούν την λειτουργία του ραδιοφωνικού σταθμού 9,84, για την κατάθεση του «πόθεν έσχες» του και για χρήματα - ένα σχετικά μικρό ποσό - που έχει στο εξωτερικό.
Ο κ. Κακλαμάνης μάλιστα ανέφερε ότι «σε ομιλία μου στην Βουλή, επανέλαβα το αίτημα του ελέγχου και της δημοσιοποίησης του πορίσματος».
Σύμφωνα όμως με νεώτερα έγγραφα ο έλεγχος μάλλον επεκτείνεται και σε άλλους τομείς δραστηριοτήτων συνεργατών του πρώην δημάρχου. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ελεγχόμενοι επιχειρηματίες, τους οποίους αφορά το σχετικό έγγραφο του ΣΔΟΕ με ημερομηνία 30 Οκτωβρίου, καμία σχέση δεν έχουν και με την λειτουργία του 9,84 και δεν συμμετέχουν στο διοικητικό συμβούλιο του.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com