Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

ΣΕ ΟΡΙΖΟΝΤΑ 12-18 ΜΗΝΩΝ Citigroup: Στο 60% οι πιθανότητες μιας Grexit

Ανυποχώρητη στην πρόβλεψή της πως η Ελλάδα θα αποχωρήσει από το ευρώ παραμένει η Citigroup, σύμφωνα με τα όσα παρουσιάζει στην τελευταία 16σέλιδη έκθεσή της με τίτλο "Euro Economics Weekly: Greece - Looking For a Semblance of Sustainability".






Όπως εξηγεί η Citigroup στην εν λόγω έκθεσή της, οι πιθανότητες για την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ σε ορίζοντα 12-18 μηνών παραμένουν στο 60%, ακόμη κι αν στο σημερινό Eurogroup επιτευχθεί μια συμφωνία ικανή να καταστήσει το ελληνικό χρέος βιώσιμο.
Η θέση των αναλυτών της Citigroup είναι σαφής: Ακόμη κι αν σήμερα αποφασιστεί σχέδιο με στόχο να καταστεί το ελληνικό χρέος βιώσιμο, ακόμη κι αν η επόμενη δόση προς την Ελλάδα εκταμιευθεί, το ελληνικό πρόβλημα δεν πρόκειται να λυθεί μια και καλή...
Κατά τη Citigroup, αυτό που θα συμφωνηθεί σήμερα, στη διάρκεια της νέας συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, δεν θα είναι το απόλυτο σχέδιο, προκειμένου να αντιμετωπιστούν δια παντός τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας.
"Οι πιθανότητες εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ στους επόμενους 12-18 μήνες παραμένουν στο 60%", επαναλαμβάνουν με τρόπο σαφή και κατηγορηματικό οι αναλυτές της Citigroup.
Όπως εξηγούν στη συνέχεια, το σχέδιο στο οποίο αναμένεται να καταλήξουν σήμερα οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών θα περιλαμβάνει μια σειρά επιλογών, με στόχο να υπάρξει μια ελάφρυνση του ελληνικού χρέους για την επόμενη 10ετία. Στις επιλογές αυτές, όπως υποστηρίζει ο οίκος, δεν περιλαμβάνεται όμως haircut στο ελληνικό χρέος που βρίσκεται στα χέρια του επίσημου τομέα.
Σύμφωνα με τη Citigroup, η λύση που προκρίνεται για το ελληνικό ζήτημα θα εστιάζει σε ένα πρόγραμμα επαναγοράς των ελληνικών ομολόγων, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε μια μείωση του ελληνικού χρέους κατά 10% έναντι του ΑΕΠ μέχρι το 2020.
Πέραν της επαναγοράς των ελληνικών ομολόγων η Citigroup αναμένει επίσης για την Ελλάδα και τα εξής: Επιστροφή των κερδών της ΕΚΤ από τα ελληνικά ομόλογα που κατέχει, μείωση των επιτοκίων στα δάνεια που έχει λάβει η Ελλάδα, πιθανότατα παράταση στον χρόνο αποπληρωμής των ελληνικών δανείων.
"Όλα τα ανωτέρω μπορούν να μειώσουν στο 124% του ΑΕΠ το ελληνικό χρέος μέχρι το 2020, στόχος κοντά στον αρχικό για μείωση του ελληνικού χρέους στο 120% του ΑΕΠ", σημειώνει επίσης η Citigroup.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com