Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

ΕΚΘΕΣΗ ΚΟΜΙΣΙΟΝ Ισως απαιτηθούν πρόσθετα μέτρα 4 δισ. το 2015-2016

Δεν αποκλείει πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα 4 δισ. ευρώ στη διετία 2015 – 2016, η Κομισιόν στο προσχέδιο έκθεσής της που επικαιροποιήθηκε με βάση τις αποφάσεις του Eurogroup.




Το προσχέδιο έχει ημερομηνία 27 Νοεμβρίου και αναφέρει ότι ο στόχος για επιστροφή στην ανάπτυξη το 2014 ίσως δεν επιτευχθεί, εάν δεν υλοποιηθούν με τον ενδεδειγμένο ρυθμό οι μεταρρυθμίσεις στις αγορές υπηρεσιών και προϊόντων.

Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την υλοποίηση του προγράμματος σταθερότητας καθώς επισημαίνει ότι υπάρχουν κίνδυνοι που έχουν να κάνουν, μεταξύ άλλων, με την εύθραυστη πολιτική ισορροπία, την ανάγκη σύγκρουσης με κατεστημένα συμφέροντα, το ενδεχόμενο να αποδειχθεί τελικά μεγαλύτερη η επίπτωση στην ανάπτυξη από τη συνεχιζόμενη δημοσιονομική προσαρμογή.

Μεταξύ άλλων το προσχέδιο αναφέρει ότι το πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων απευθύνεται και στους κατόχους ομολόγων 4 δισ. ευρώ που δεν συμμετείχαν στο PSI. Αναφέρεται επίσης πως οι ελληνικές τράπεζες κατέχουν ομόλογα 15 δισ., ενώ τα ασφαλιστικά ταμεία ομόλογα 8 δισ. ευρώ. Επίσης επισημαίνει τον κίνδυνο που υπάρχει την περίοδο μετά το 2022 καθώς η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με μεγάλες λήξεις, οι οποίες εκτιμάται πως θα μπορούσαν να δυσχεράνουν την έξοδό της στις αγορές.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com