Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

ΟΑΕΔ Ταμειακό άνοιγμα 350 εκατ.

Χωρίς αποθεματικά από το 2009 και με ταμειακό «άνοιγμα» 300 - 350 εκατ. ευρώ έως το τέλος του 2012 -που θα πρέπει να «καλυφθεί» για να καταβληθούν... κανονικά τα επιδόματα και οι άλλες παροχές- βρίσκεται ο ΟΑΕΔ.




Το ταμειακό πρόβλημα -αποτέλεσμα της παρατεινόμενης ύφεσης, των μειωμένων ποσών έναντι των συνεισπραττόμενων εισφορών που αποδίδει στον Οργανισμό το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (το οποίο του οφείλει περί τα 8 δισ. ευρώ)- ετέθη χθες στο τραπέζι του κοινωνικού διαλόγου του υπουργού Εργασίας Ι. Βρούτση με τη ΓΣΕΕ και τις εργοδοτικές οργανώσεις, στο πλαίσιο της διαβούλευσης για τα νέα προγράμματα απασχόλησης, τον περιορισμό της αδήλωτης εργασίας και την απλοποίηση της εργατικής νομοθεσίας.

Για τη νέα γενιά προγραμμάτων (45.000 θέσεις πρακτικής άσκησης στις επιχειρήσεις για νέους σε ηλικία έως 29 ετών με 5μηνες συμβάσεις και μισθό 400 - 460 ευρώ και αυτοαπασχόληση για άλλους 7.000 - 10.000 με επιχορήγηση τουλάχιστον 10.000 ευρώ, όπως έγραψε τη Δευτέρα η «Η») οι εργοδοτικές οργανώσεις ζήτησαν να μην ισχύουν δεσμεύσεις και η ΓΣΕΕ να μετρά ο χρόνος ως συντάξιμος.

Για τον περιορισμό της αδήλωτης εργασίας, την απλούστευση της εργατικής νομοθεσίας και το ΣΕΠΕ, οι εργοδοτικές οργανώσεις ζήτησαν, παρουσία του νέου ειδικού γραμματέα του Σώματος Μιχ. Κανδαράκη, μειώσεις στα πρόστιμα και επέκταση της χρήσης του εργοσήμου και σε άλλες εργασίες.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com