Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Τα χρέη «πνίγουν» τις συγκοινωνίες

Επιταχύνονται οι εξελίξεις αναφορικά με τη δυνατότητα ή όχι του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ) να συνεχίσει να εκτελεί δρομολόγια στη συμπρωτεύουσα από 1ης Δεκεμβρίου, καθώς έχει λαμβάνειν από το Δημόσιο 35,5 εκατ. ευρώ.




Η διοίκηση του ΟΑΣΘ έχει ενημερώσει σχετικά τον πρωθυπουργό, τα υπουργεία Οικονομικών και Μεταφορών και τους φορείς της πόλης, για την επερχόμενη αναστολή των δρομολογίων, που θα προκαλέσουν «έμφραγμα» στη Θεσσαλονίκη, καθώς με τα αστικά λεωφορεία μετακινούνται καθημερινά 450.000 άτομα.

Οφειλές 80 εκατ.
Το Δημόσιο οφείλει στον ΟΑΣΘ 35,5 εκατ. ευρώ με αποφάσεις της διαιτησίας, οι οποίες είναι υποχρεωτικά εκτελεστέες για το 2011 και 2012, ενώ παράλληλα υπάρχουν οφειλές ακόμα 45 εκατ. από το οριστικό κλείσιμο του 2010 και 2011, ήτοι συνολικά περίπου 80 εκατ. ευρώ. Για να καλυφθεί το κενό χρηματοδότησης, ο ΟΑΣΘ απευθύνθηκε και σε τράπεζες, αλλά πλέον και αυτή η δυνατότητα έχει εξαντληθεί, ενώ δεν έχει καταβληθεί η μισθοδοσία των εργαζόμενων του Οργανισμού για το πρώτο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου, αλλά και το μέρισμα των μετόχων του για τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com