Το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα που κατατίθεται σήμερα στη Βουλή, οι αντιδράσεις πριν τη ψήφισή του, οι οικονομικές εξελίξεις, η άρση του τραπεζικού απορρήτου και οι έρευνες για τα στημένα παιχνίδια είναι τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων.
"Ε": "Τα 22 επιπλέον χαράτσια".
"22 νέα φορολογικά μέτρα επιβάλλονται από αυτήν την εβδομάδα. Η κυβέρνηση υφαρπάζει για δεύτερη φορά μέσα σ' ένα χρόνο τα εισοδήματα των εργαζομένων, βάζοντας αυξημένους φόρους σε εισόδημα, πετρέλαιο θέρμανσης, φυσικό αέριο, υγραέριο κίνησης, εστίαση, αναψυκτικά, χυμούς, ανθρακούχα νερά, τέλη κυκλοφορίας και έκτακτες εισφορές, με βαρύτερη όλων τον κεφαλικό φόρο για όλους ανεξαιρέτως που έχουν εισόδημα 12.000 ευρώ και άνω. Το χειρότερο είναι ότι το θρίλερ των μέτρων δεν τελείωσε, καθώς ο υπουργός Οικονομικών αναζητεί τα ισοδύναμα μέτρα 612 εκατ. ευρώ, που έδινε η αναδρομική επιβολή πλαφόν 300 ευρώ στο μπόνους φόρου για τις αποδείξεις, και την οποία πήρε κακήν κακώς πίσω την Παρασκευή. Σήμερα, στην ολομέλεια της Βουλής αρχίζει η συζήτηση για το Μεσοπρόθεσμο
ΑΥΡΙΑΝΗ: "Εκβιάζουν τους βουλευτές τρομοκρατούν τον κόσμο".
"Γιγαντιαία επιχείρηση εκβιασμού και εκφοβισμού βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος που διαφωνούν με το Μνημόνιο και είναι αποφασισμένοι να καταψηφίσουν το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα βρίσκεται σε εξέλιξη".
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Δειλός μέχρι το τέλος".
"Ο πρωθυπουργός φοβήθηκε τις αποδοκιμασίες στην πρόβα και δεν πήγε στα Special Olympics".
ΕΘΝΟΣ: "Μεσοπρόθεσμη εξόντωση για 4μελή οικογένεια".
"Στον αέρα τινάζει τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς το Μεσοπρόθεσμο προκαλώντας... νευρική κρίση στα νοικοκυριά".
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Μητροπολίτης Κονιτσης Ανδρέας: Οχι στη σατανική Κάρτα του Πολίτη".
"Για πρώτη φορά ένας Μητροπολίτης συμμετέχει αυτοπροσώπως και μιλά σε μία συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στο τυραννικό και αντίχριστο σύστημα της «ηλεκτρονικής διακυβέρνησης» και της κατ΄ευφημισμόν «Κάρτας του Πολίτη»".
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Θαυμάστε κυβέρνηση: ο ένας «καρφώνει» τον άλλο".
"Την ίδια ώρα παρακολουθούν βουλευτές που μπορεί να καταψηφίσουν το μεσοπρόθεσμο και αρχίζουν οι απειλές για να μην χαθεί η δεδηλωμένη και πέσει η κυβέρνηση".
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Στήνουν παγίδες για απολύσεις στο Δημόσιο".
'Καθιέρωση της μερικής απασχόλησης στο Δημόσιο. «Εργασιακή εφεδρεία» για όσους απασχολούνται σε φορείς του Δημοσίου, που οδεύουν προς κατάργηση ή συγχώνευση. Αναλογία «μία πρόσληψη για κάθε δέκα αποχωρήσεις» στο μόνιμο προσωπικό για την τρέχουσα χρονιά".
ΕΣΤΙΑ: "Μεσοπρόθεσμο με φόρους".
'Το μείγμα της πολιτικής που περιείχε το Μνημόνιο δεν αποφασίσθηκε από τους ξένους, αλλά από την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Εκείνη επέλεξε μία πολιτική με κυρίαρχο στοιχείο τους φόρους. Το ίδιο επαναλαμβάνεται και τώρα με το Μεσοπρόθεσμο. Και πάλι κυρίαρχο στοιχείο είναι οι υπέρμετροι φόροι".
Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Τα πλασματικά χρόνια όσων συνταξιοδοτούνται από 1.1.2011".
"Η ισχύς των διατάξεων για τα πλασματικά χρόνια μετά την 1/1/2011 αφορά τους ασφαλισμένους που συγκεντρώνουν αθροιστικά τις εξής προϋποθέσεις: α) θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα κατ΄αποκλειστικότητα από 1/1/2011 και εφεξής και β) έχουν πραγματοποιήσει τουλάχιστον 3.600 ημέρες ή 12 έτη ασφάλισης".
ΤΑ ΝΕΑ: "Εστηναν ακόμη και ματς της Εθνικής!".
"Ακόμη και παιχνίδια της Εθνικής Ομάδας λέγεται πως υπάρχουν στη λίστα με τους ύποπτους αγώνες που ερευνούν οι διωκτικές αρχές. Κι όλα αυτά ενώ νέες μαγνητοφωνημένες συνομιλίες των πρωταγωνιστών έρχονται στη δημοσιότητα και μια νέα δικογραφία, με πρωταγωνιστές από τη Β. Ελλάδα, αναμένεται νά αποκαλυφθεί το αμέσως προσεχές διάστημα".
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: "Στην τσιμπίδα για τα έργα-μαϊμού".
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Ολοι στην εφορία".
"Επώδυνα μέτρα που ανατρέπουν τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς φέρνει ο Εφαρμοστικός Νόμος του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος που κατατίθεται σήμερα στη Βουλή".
Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Δυσβάστακτο το κόστος για τις πληρωμές τόκων".
"Σε πληρωμές τόκων του δημόσιου χρέους θα διατίθεται το 30%-40% των φορολογικών εσόδων του κράτους μέχρι και το έτος 2015, σύμφωνα με τις προβλέψεις του μεσοπρόθεσμου, στοιχείο που, σε συνδυασμό με ισχνά πρωτογενή πλεονάσματα από το 2014 και μετά, καθιστά αμφίβολη τη βιωσιμότητα της δημοσιονομικής προσαρμογής και τον έλεγχο του δημόσιου χρέους".
Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου