Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Αγρια νύχτα στα Χανιά, με επιθέσεις σε γραφεία ΠΑΣΟΚ και Ντόρας

Οργισμένη νύχτα στα Χανιά με διαδηλωτές να σπάνε, κατά τη διάρκεια πορείας, τα γραφεία πολιτικών κομμάτων και βουλευτών κάτω από χειροκροτήματα του πλήθους. Δεν έλειψαν οι φωτιές σε κάδους απορριμμάτων και τα οδοφράγματα στη θέα των αστυνομικών δυνάμεων.




Η πορεία ξεκίνησε αυθόρμητα μετά τις 10 το βράδυ με στόχο τα γραφεία των βουλευτών προκειμένου ο κόσμος να διαμαρτυρηθεί για τη ψήφο (το "ναι" ή το "παρών") στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα.

Οι διαδηλωτές αρχικά, κατευθύνθηκαν από την πλατεία της Αγοράς στην οδό Σκαλίδη όπου βρίσκονται τα γραφεία της βουλευτή Ευαγγελίας Κουρουπάκη.
Στη συνέχεια, κινήθηκαν στην οδό Κυδωνίας, όπου βρίσκονται τα γραφεία της "Δημοκρατικής Συμμαχίας" αλλά και του βουλευτή Χρήστου Μαρκογιαννάκη.
Οταν η πορεία, που πλησίαζε τα χίλια άτομα, έφτασε έξω από τα γραφεία του κόμματος της Ντόρας Μπακογιάννη, προκάλεσαν προκάλεσαν υλικές ζημιές.

Στη συνέχεια έσπασαν τα γραφεία του βουλευτή Χρήστου Μαρκογιαννάκη που βρίσκονται απέναντι. Δεν γλίτωσε ούτε η ταμπέλα που ήταν κρεμασμένη στο μπαλκόνι των γραφείων. Αμέσως μετά, συνέχισαν προς τις οδούς Αποκορώνου και Περίδου. Στην οδό Περίδου βρίσκονται τα γραφεία του βουλευτή Ευτύχη Δαμιανάκη.

Μπροστά από τα γραφεία ήταν αστυνομικές δυνάμεις με τις οποίες προκλήθηκε ένταση χωρίς όμως να πάρει ιδιαίτερη διάσταση. Οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα κατά της Αστυνομίας ενώ άναψαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων και δημιούργησαν οδοφράγματα.

Η πορεία συνεχίστηκε στην οδό Αποκορώνου με σκοπό να περάσει και από τα γραφεία του βουλευτή Σήφη Βαλυράκη που βρίσκονται στην οδό Ηγουμένου Γαβριήλ. Οταν έφτασε στα γραφεία του κ. Βαλυράκη, ήταν παραταγμένα τα ΜΑΤ και η πορεία συνέχισε σε κεντρικούς δρόμους.

Προηγήθηκαν το μεσημέρι σπασίματα στα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής Χανίων του ΠΑΣΟΚ αλλά και κατάληψη του δημαρχείου Χανίων κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου ενάντια στο μεσοπρόθεσμο. Ομάδα νεαρών μπήκε στα γραφεία της Ν.Ε. Χανίων του ΠΑΣΟΚ, και προκάλεσε μεγάλες υλικές ζημιές.
Στο μεταξύ, συνεχίζεται η κατάληψη του δημαρχείου Χανίων που ξεκίνησε μετά το τέλος του μεσημεριανού συλλαλητηρίου.

Ο δήμαρχος Χανίων Μανώλης Σκουλάκης, αποχώρησε από το δημαρχείο συνοδευόμενος, ενώ κατά την έξοδό του αποδοκιμάστηκε και ο τέως δήμαρχος Κυριάκος Βιρβιδάκης.

Οι νεαροί έφτιαξαν οδοφράγματα μπροστά από το δημαρχείο και στην οδό Καραϊσκάκη, με αποτέλεσμα η κυκλοφορία να διεξάγεται από άλλους δρόμους. Έξω από το δημαρχείο έχουν αναρτήσει πανό με αντιμνημονιακά συνθήματα.

Επίσης, ομάδα περίπου 50 ατόμων, εισέβαλε το μεσημέρι στα γραφεία της Ν.Ε του ΠΑΣΟΚ, στο Ηράκλειο, και προξένησε φθορές. Οι άγνωστοι κινήθηκαν απειλητικά εναντίον μελών της Ν.Ε, έριξαν μια μεσοτοιχία που ήταν από γυψοσανίδα και αφού εισέβαλαν στο χώρο, προκάλεσαν υλικές ζημιές στα γραφεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com