Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Εγκλώβισαν τον Ανδρ. Λοβέρδο στο Παπάφειο Θεσσαλονίκης

Ένταση επικράτησε χθές το μεσημέρι έξω από το Παπάφειο Ίδρυμα στη Θεσσαλονίκη, την ώρα που πραγματοποιούνταν συνεδρίαση για την οικονομική κατάσταση του Ιδρύματος, υπό τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο.





Στη συνεδρίαση συμμετείχαν ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Απόστολος Τζιτζικώστας, ο δήμαρχος της πόλης Γιάννης Μπουτάρης, ενώ παρευρέθηκε για λίγο και ο Παναγιώτης Ψωμιάδης.

Ομάδα νεαρών ατόμων απέκλεισε την έξοδο φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβέρνησης και του Μεσοπρόθεσμου. Από το Παπάφειο επιχείρησε να βγει πρώτος ο Μητροπολίτης Άνθιμος, σε μια απόπειρα να μιλήσει στους συγκεντρωμένους, οι οποίοι ωστόσο του επιτέθηκαν φραστικά. Στη συνέχεια αποχώρησε από την περιοχή.

Λίγο αργότερα, με την προστασία αστυνομικών δυνάμεων, οι Ανδρ. Λοβέρδος, Απ. Τζιτζικώστας και Γ. Μπουτάρης οδηγήθηκαν σε πλαϊνή έξοδο για να αποφύγουν τους διαδηλωτές. Όταν εκείνοι τους αντιλήφθηκαν κινήθηκαν προς το μέρος τους, ενώ διμοιρία των ΜΑΤ τους εμπόδισε να προσεγγίσουν την έξοδο. Τελικά αποχώρησε ο υπουργός Υγείας και στη συνέχεια οι Τζιτζικώστας και Μπουτάρης. Ο Π. Ψωμιάδης είχε φύγει νωρίτερα, πριν ολοκληρωθεί η σύσκεψη.

Στη συνέχεια, οι διαδηλωτές, που είχαν αποσπαστεί από την πορεία των «Αγανακτισμένων» του Λευκού Πύργου, απέκλεισαν για δέκα λεπτά τον οδικό κόμβο στη συμβολή των οδών Κωνσταντίνου Καραμανλή και Παπάφη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com