Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Δεν δεχόμαστε άλλους μετανάστες, είπε ο Χρ.Παπουτσής

Στο θέμα της παράνομης μετανάστευσης και των συνεπειών αυτής αναφέρθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρ. Παπουτσής, στην ημερίδα της ελληνικής αποστολής του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (Δ.Ο.Μ) με θέμα: «Η δυνατότητα της εθελούσιας επιστροφής υπηκόων τρίτων χωρών στη χώρα καταγωγής τους».



"Η Ελλάδα, "άφησε" για χρόνια να συγκεντρωθούν δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι, παράνομοι ή μη" είπε ο υπουργός και πρόσθεσε: "Το αποτέλεσμα είναι να γίνει η χώρα το "μαύρο πρόβατο" της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Διεθνούς Κοινότητας και των Διεθνών Οργανισμών, για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Ο Χρ. Παπουτσής ανέφερε ότι μόνο τον περασμένο χρόνο εισήλθαν στη χώρα 132.524 μετανάστες ενώ τα τελευταία τέσσερα χρόνια ο αριθμός αυτός έχει ξεπεράσει τους 517.000 και υπογράμμισε ότι είναι δυσανάλογος σε σχέση με τον πληθυσμό, την έκταση και τη σημερινή οικονομική κατάσταση της χώρας "Η Ελλάδα δεν μπορεί να προσφέρει στους αλλοδαπούς που έρχονται εδώ τα μέσα εκείνα για να μπορούν να επιβιώσουν και να ζήσουν αξιοπρεπώς" είπε ο Χ.Παπουτσής και συνέχισε: "Επομένως, υποβαθμίζεται η ζωή όλων και νόμιμων και παράνομων μεταναστών. Το χειρότερο, δε, από όλα είναι ότι γύρω από όσους διαβιούν εξαθλιωμένοι, παραμένοντας στη χώρα μας, δρουν και λειτουργούν τα στυγνότερα διεθνή δίκτυα οργανωμένης εγκληματικής δραστηριότητας, με ιλιγγιώδεις τζίρους".

Στη συνέχεια της ομιλίας του αναφέρθηκε στο θέμα της επιστροφής των μεταναστών λέγοντας ότι η κυβέρνηση ενθαρρύνει τον οικιοθελή επαναπατρισμό των αλλοδαπών στο πλαίσιο του σχετικού προγράμματος και υπογράμμισε ότι μέχρι τις 30 Ιουνίου θα έχουν αποχωρήσει οικιοθελώς 500 υπήκοοι τρίτων χωρών.

Εξήγγειλε τη διοργάνωση μιας εκστρατείας με σκοπό την καταγραφή και την εθελούσια επιστροφή των μεταναστών, παρέχοντας μια σειρά κίνητρα σε όσους παράνομους μετανάστες θέλουν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους, όπως την έκδοση απόφασης επιστροφής χωρίς κράτηση, την κάλυψη του εισιτηρίου επιστροφής από την ελληνική Πολιτεία, τη μη επιβολή διοικητικού προστίμου στο αεροδρόμιο κατά την αναχώρηση και την μη καταχώρηση στον κατάλογο των ανεπιθύμητων αλλοδαπών.

"Η νομοθετική μεταρρύθμιση που πραγματοποιήσαμε είναι απολύτως συμβατή με τις διεθνείς συμβάσεις και τις διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας μας. Είναι ένας νόμος με καθαρά ανθρωπιστικό περιεχόμενο. Τώρα, μόλις αρχίζουν όλα. Τώρα αρχίζει η εφαρμογή του νόμου" δήλωσε ο υπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com