Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Οι αντιδράσεις του ξένου τύπου για την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου

Πρώτο θέμα σχεδόν σε όλες τις εφημερίδες του κόσμου αποτέλεσε η ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος από το ελληνικό Κοινοβούλιο.




"Το ελληνικό Κοινοβούλιο ψήφισε υπέρ ενός δραστικού πακέτου μέτρων με σκοπό να σωθεί η χώρα από τα χρέη της", αναφέρει το BBC στο βασικό του θέμα, ενώ σχολιάζει και τις 48ωρες κινητοποιήσεις που γίνονται στο κέντρο της Αθήνας αλλά και τη βροχή των χημικών που έριξε η ΕΛΑΣ.

"Παρά τις αντιδράσεις, οι Έλληνες πέρασαν το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα", αναφέρει το CNN στα δεκάδες σχετικά θέματα με την Ελλάδα που έχει ανεβάσει στην ιστοσελίδα του, ενώ σχολιάζει τις απεργίες, τις αντιδράσεις των "αγανακτισμένων", τους δεκάδες που έχουν μεταφερθεί στα νοσοκομεία αλλά και την αλόγιστη χρήση δακρυγόνων των δυνάμεων ασφαλείας.

"Χιλιάδες αντιδρούν τη στιγμή που το ελληνικό Κοινοβούλιο ψήφισε το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα", τονίζει σε εκτεταμένο άρθρο της η Washington Post , ενώ στη ροή του άρθρου της εμφανίζονται αναλυτικά οικονομικά στοιχεία για την Ελλάδα αλλά και τις αντιδράσεις των Ελλήνων, τις απεργίες και τις βιαιότητες της αστυνομίας.

Οι New York Times γράφουν ότι, "το ελληνικό κοινοβούλιο ενέκρινε το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα με 155 ψήφους", ενώ έκανε εκτενή αναφορά τους διαλόγους μεταξύ των πολιτικών που έλαβαν χώρα μέσα στη Βουλή. Για τα γεγονότα έξω από τη Βουλή, αναφέρει το πλήθος του κόσμου που φώναζε "Προδότες-προδότες" ενώ σχολιάζει και το γεγονός ότι η αστυνομία έκανε επιθέσεις με χημικά σε όσους διαδήλωναν ειρηνικά.

Η γαλλική Le Monde υπογραμμίζει ότι, "η Ελλάδα μπαίνει σε μία νέα φάση λιτότητας", αναλύοντας την νέα οικονομική πραγματικότητα αλλά και τις αντιδράσεις των "αγανακτισμένων" πολιτών.

"Με ισχνή πλειοψηφία το ελληνικό Κοινοβούλιο ψήφισε το Μεσοπρόθεσμο", τονίζει η βρετανική Independent, σχολιάζοντας ότι η ζώνη των Ελλήνων αναμένεται να σφίξει ακόμα περισσότερο.

Στην Ιταλία, η Corriere della Sera, ανέφερε την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου αλλά κατά κύριο λόγο ασχολήθηκε με τα επεισόδια, τους τραυματίες και τις αντιδράσεις της αστυνομίας.

"Με τη συνοδεία οδομαχιών η ελληνική Βουλή ενέκρινε το Μεσοπρόθεσμο, προϋπόθεση για τη χορήγηση περαιτέρω οικονομικής βοήθειας από ΕΕ και ΔΝΤ", τονίζει η ιστοσελίδα της Frankfurter Allemagne.

Ενώ το Spiegel υπογραμμίζει ότι, "πρόκειται μάλλον για το σημαντικότερο βήμα στη διάσωση του ευρώ-η ελληνική Βουλή ψήφισε το Μεσοπρόθεσμο της κυβέρνησης".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com