Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

ΕΚΠΟΙΖΩ: Παρέμβαση της ΓΓ Καταναλωτή για τις ακυρώσεις ασφαλιστικών συμβολαίων

Η νέα εισπρακτική πολιτική της Εθνικής Ασφαλιστικής "που προφανή στόχο έχει την ακύρωση μεγάλου αριθμού συμβολαίων με ευνοϊκούς όρους και απεριόριστη κάλυψη, έχει προκαλέσει ανησυχία στους ασφαλισμένους της"




Αυτό υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Καταναλωτών Ποιότητα Ζωής με αφορμή την αποστολή επιστολών εκ μέρους της εταιρείας με την οποία ενημερώνει τους ασφαλισμένους ότι εκκρεμεί η πληρωμή των ασφαλίστρων τα οποία εάν δεν εξοφληθούν εντός 30 ημερών θα ακυρωθεί το συμβόλαιο. "Το πρωτοφανές είναι ότι η επιστολή αυτή προηγείται του λογαριασμού των ασφαλίστρων", υπογραμμίζει η ΕΚΠΟΙΖΩ. Η πρακτική αυτή, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, είναι αυθαίρετη και περιέχει πλήθος ανακριβών στοιχείων. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην συνοδευτική επιστολή η εταιρεία κάνει λόγο για εκκρεμείς πληρωμές πριν καν ο ασφαλισμένος λάβει τον λογαριασμό των ασφαλίστρων. Επιπλέον η προσπάθεια της εταιρείας να ασκήσει το δικαίωμα που της δίνει ο νόμος για καταγγελία της ασφαλιστικής σύμβασης σε περίπτωση μη καταβολής ληξιπρόθεσμων ασφαλίστρων είναι σαφώς καταχρηστική και παράνομη δεδομένου ότι δεν τηρεί τις τιθέμενες από το νόμο προθεσμίες.
Η ΕΚΠΟΙΖΩ, μετά από καταγγελίες καταναλωτών, έχει ήδη αποστείλει σχετική αναφορά στη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή και ζητά την παρέμβασή της ενώ καλεί τους ασφαλισμένους να είναι προσεκτικοί στην ανάγνωση των επιστολών που λαμβάνουν και να είναι συνεπείς στην πληρωμή των ασφαλίστρων.
Τέλος, η ΕΚΠΟΙΖΩ καλεί την Εθνική Ασφαλιστική να ενημερώνει έγκυρα και στο σωστό χρόνο τους ασφαλισμένους της σχετικά με την πληρωμή των ασφαλίστρων τους.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com