Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Η Ελλάδα έχει την πρώτη θέση στην ακρίβεια στην Ευρώπη

Την πρώτη θέση στη λίστα ακρίβειας της Eurostat κατέχει η Ελλάδα για συγκεκριμένα είδη, όπως το γάλα, η ζάχαρη, τα αυγά, ο καφές, το γιαούρτι και το βούτυρο, αφού την τελευταία διετία έχουν σημειωθεί αυξήσεις έως και 27,6% σε βασικά προϊόντα.



Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ που δημοσιεύει η εφημερίδα «Τα Νέα», τους πρώτους οκτώ μήνες του έτους η ζάχαρη έχει ανατιμηθεί 14,9% από πέρυσι, τα αναψυκτικά 8,2%, οι χυμοί φρούτων 6,9%, τα αυγά 6,8%, ο καφές 5,9%, τα νωπά φρούτα 5,7%, τα κατεψυγμένα ψάρια 4,5%, το νωπό παστεριωμένο γάλα 4,4%, τα νωπά λαχανικά 4,3%, η μαργαρίνη 4,2%, το γιαούρτι και το βούτυρο 3,2% κ.λπ.

Ειδικά στην περίπτωση του γάλακτος, το υπουργείο Ανάπτυξης από κοινού με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης εξετάζουν το ενδεχόμενο να αυξηθεί η διάρκεια ζωής του φρέσκου από 5 σε 9 ημέρες. Κάτι τέτοιο θα έχει ως συνέπεια να μειωθεί το κόστος επιστροφών που έχουν οι γαλακτοβιομηχανίες και επομένως να μειωθεί η τιμή του.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com