Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

ΝΕΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ Προς αθώωση ο Παν. Ψωμιάδης

Προς ανατροπή, για δεύτερη συνεχή φορά, της καταδίκης του τέως νομάρχη Θεσσαλονίκης Π. Ψωμιάδη οδεύει -όπως φαίνεται- ο Άρειος Πάγος, καθώς προτάθηκε από την Εισαγγελία Αρείου Πάγου να αναιρεθεί η απόφαση του Εφετείου Θεσσαλονίκης, που τον έκρινε ένοχο παράβασης καθήκοντος επιβάλλοντάς του ποινή φυλάκισης ενός έτους με τριετή αναστολή.





Πριν από εννέα μήνες το ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου είχε ανατρέψει την πρώτη καταδικαστική απόφαση του Εφετείου, κρίνοντας ότι υπήρχαν προβλήματα και αντιφάσεις στην αιτιολογία του. Αλλά στη νέα πρόσφατη δίκη το Εφετείο (με διαφορετική σύνθεση δικαστών) επέμεινε στην ενοχή και στην καταδίκη του, επειδή μείωσε σε υπερβολικό βαθμό (από 89.000 σε 5.000 ευρώ) τα πρόστιμα που είχε επιβάλει η υπηρεσία του σε πρατηριούχο βενζίνης για κατ' επανάληψη νοθεία των καυσίμων.

Ωστόσο, ο αντεισαγγελέας Αρείου Πάγου Β. Πλιώτας πρότεινε την ανατροπή και της δεύτερης κατά σειρά εφετειακής καταδικαστικής απόφασης και αν το ποινικό τμήμα Αρείου Πάγου που συνήλθε υπό την αντιπρόεδρο Α.Π. Θ. Γκοΐνη υιοθετήσει την εισαγγελική πρόταση, τότε η ποινική αυτή υπόθεση θα οδηγηθεί μοιραία προς το «κλείσιμό» της. Και τούτο διότι από τη χρονική στιγμή που θα εκδοθεί η αρεοπαγιτική απόφαση και εφόσον είναι αναιρετική, θα απομένει ελάχιστο χρονικό διάστημα για την επανεκδίκασή της στο Εφετείο (και ίσως και στον Αρειο Πάγο) με δεδομένο ότι στις 19-1-13 επέρχεται παραγραφή, καθώς συμπληρώνεται οκταετία από την επίμαχη πράξη μείωσης των προστίμων.

Ο Π. Ψωμιάδης που παραβρέθηκε χθες στο ακροατήριο του Αρείου Πάγου, παραμένει εξαιτίας της καταδίκης του αυτής σε καθεστώς αργίας από την εκλογή του σε περιφερειάρχη, πράξη την οποία έχει προσβάλει ως παράνομη στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ζητώντας να επανέλθει στην άσκηση των καθηκόντων του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com