Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Νέα κρίση α λα Lehman Brothers αναμένουν οι αναλυτές

Το ξέσπασμα μιας νέας κρίσης, σε ορίζοντα 12 μηνών, αποτελεί τον μεγαλύτερο φόβο της πλειοψηφίας των ισχυρότερων επενδυτών του κόσμου.




Οι φόβοι αυτοί πηγάζουν από τη συνεχιζόμενη κρίση χρέους που απειλεί την Ευρωζώνη, η οποία απειλεί ευθέως την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας και το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα.
Πάνω από το 70% των επενδυτών που συμμετείχαν σε πρόσφατη έρευνα θεωρούν πως δεν αποκλείεται σε ορίζοντα 12μηνών να σημειωθεί ένα εξωτερικό οικονομικό σοκ, το οποίο θα πυροδοτήσει νέο μαζικό sell off στις αγορές, ενώ δεν αποκλείεται να απειλήσει το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα στο σύνολό του.
Πρόκειται για έρευνα που διενήργησε η State Street Global Advisors, η τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία διαχείρισης χρήματος στον κόσμο.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, το 71% επί συνόλου 300 επενδυτών ανά τον κόσμο αναμένει μια νέα κρίση, τύπου Lehman.
Τα δύο τρίτα των επενδυτών που συμμετείχαν στην εν λόγω έρευνα εκτιμούν πως η νέα κρίση θα προκληθεί από την ύφεση της παγκόσμιας οικονομίας, ενώ επίσης τα δύο τρίτα των επενδυτών θεωρούν πως μια νέα κρίση τύπου Lehman θα προκληθεί από τη διάσπαση της Ευρωζώνης.
Μικρότερο το ποσοστό των επενδυτών που θεωρεί πως μια νέα διεθνής κρίσης θα ξεσπάσει, σε ορίζοντα 12μηνου, από την κατάσταση των τραπεζών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com