Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Προειδοποίηση ΡΑΕ προς προμηθευτές ρεύματος

Διαδικασίες ακροάσεων για δύο προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας έχει ξεκινήσει η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας προκειμένου να τακτοποιήσουν οι δύο εταιρείες τις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις τους προς τους παραγωγούς ρεύματος και τον διαχειριστή του δικτύου.



Η ΡΑΕ αφήνει μάλιστα ανοιχτό το ενδεχόμενο ανάκλησης της άδειας προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ σε σχετική της ανακοίνωση προαναγγέλλει ότι τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσουν παρόμοιες διαδικασίες και για τους υπόλοιπους συμμετέχοντες που φέρονται να έχουν οικονομικές εκκρεμότητες προς το διαχειριστή και τον λειτουργό της αγοράς.

Η ΡΑΕ ζήτησε τον Απρίλιο από όλους τους κατόχους άδειας προμήθειας (συνολικά 31 επιχειρήσεις) να εξοφλήσουν τις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις τους ως τις 15 Μαΐου.

Ζήτησε επίσης αναλυτική ενημέρωση από τον Διαχειριστή του Συστήματος Μεταφοράς (ΑΔΜΗΕ) και τον Λειτουργό της Αγοράς (ΛΑΓΗΕ, που εισπράττει από τους προμηθευτές και πληρώνει τους παραγωγούς ρεύματος) για τις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις προμηθευτών στις 15 Μαΐου, καθώς και για τις περιπτώσεις που δεν έχουν κατατεθεί οι εγγυητικές επιστολές που απαιτούνται για τη συμμετοχή στην αγορά. Οι οφειλές αφορούν το κόστος αγοράς της ενέργειας που μεταπωλούν οι προμηθευτές στους πελάτες τους, καθώς και το κόστος χρήσης των δικτύων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com