Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2010

Πέντε νομοσχέδια σε 100 ΜΕΡΕΣ (107 ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ !!!)

Τα νομοσχέδια που έχει υποσχεθεί το ΠΑΣΟΚ να προωθήσει εντός των τριών πρώτων μηνών είναι:


1ο. Οι αλλαγές στη φορολογία εισοδήματος και ακινήτων. Θα προβλέπει συγκεκριμένα τη φορολόγηση όλων των εισοδημάτων – ανεξαρτήτως πηγής – με μια ενιαία, προοδευτική φορολογική κλίμακα, η οποία θα τιμαριθμοποιείται κάθε χρόνο ανάλογα με το ύψος του πληθωρισμού. Επίσης, τα μερίσματα που διανέμονται σε μετόχους θα φορολογούνται ακριβώς όπως όλα τα άλλα εισοδήματα, ενώ τα κέρδη που παραμένουν στην επιχείρηση φορολογούνται με χαμηλό συντελεστή.

Επαναφέρεται ο φόρος κληρονομιάς και γονικών παροχών και καταργείται το αφορολόγητο που καθιερώθηκε από το 2007 από την κυβέρνηση της Ν.Δ.

Με το ίδιο νομοσχέδιο καταργείται το ΕΤΑΚ και καθιερώνεται η προοδευτική φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας και της εκκλησιαστικής περιουσίας.

Το ίδιο νομοσχέδιο θα προβλέπει επίσης τη χορήγηση του Έκτακτου Επιδόματος Αλληλεγγύης για τις πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες(έχει ψηφιστεί ) καθώς και αύξηση της επιστροφής του ΦΠΑ στους αγρότες, με το ερώτημα που απασχολεί αν είναι ποιοι και πόσοι θα είναι οι δικαιούχοι και πως θα καλυφθεί το κόστος.

2. Με άλλο νομοσχέδιο θα δοθεί η δυνατότητα ρύθμισης και σταδιακής απαλλαγής οφειλών σε όσους αποδεδειγμένα αδυνατούν να αποπληρώσουν τα χρέη τους. Πρόκειται για μια ιδιαίτερα δύσκολη υλοποιήσιμη υπόσχεση, λόγω των αντιδράσεων των τραπεζών.

3. Το τρίτο νομοσχέδιο θα περιέχει μέτρα για τη στήριξη των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων και την ενίσχυση της ρευστότητας της οικονομίας. Σύμφωνα με τις εξαγγελίες, θα «παγώσουν» για ένα χρόνο οι δανειακές υποχρεώσεις των επιχειρήσεων που πλήττονται από την κρίση, με την αναχρηματοδότηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών. Επίσης, θα διοχετευτεί ρευστότητα στην αγορά μέσω του ΤΕΜΠΜΕ αξιοποιώντας τις «παγωμένες» εγγυήσεις ύψους 15 δισ. από το πακέτο ρευστότητας των τραπεζών. Το ίδιο νομοσχέδιο θα περιέχει και την ελαστικοποίηση των όρων του ΤΕΙΡΕΣΙΑ. (Ψηφίστηκε Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2010 )

4. Το τέταρτο νομοσχέδιο θα προβλέπει μέτρα για την τόνωση της επιχειρηματικότητας και την προώθηση των επενδύσεων.

5. Το πέμπτο νομοσχέδιο θα περιέχει μέτρα για την αγορά εργασίας και συγκεκριμένα την άμεση ενίσχυση του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας, Επίσης το επίδομα ανεργίας σταδιακά στο 70% του βασικού μισθού, την επανασύνδεση των κινήτρων του επενδυτικού νόμου με δημιουργία θέσεων απασχόλησης και την καθιέρωση κινήτρων πρόσληψης νέων με πρόγραμμα επιδότησης των ασφαλιστικών εισφορών για νέους για 4 χρόνια.

5 σχόλια:

  1. 1. parto avgo ke kurefto.

    2. na se kapso giani na se alipso ladi.

    3. too little ....too late....

    4. zitunde koroida.

    5. nomos ine to dikio tu ergati....


    kamia elpida ....ta thavmata mas teliosan....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΛΕΨΕΙ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΔΩΣΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΚΑΜΑΤΗΔΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΚΑΙ ΝΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΥΣ
    ΜΟΝΟ ΜΕ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΣΤΙΣ ΔΕΚΟ, ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΑΠΟΛΑΒΕΣ ΚΑΤΑ 50%, ΚΑΙ ΕΛΑΦΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΩΝ ΘΑ ΒΓΕΙ Η ΧΩΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ
    ΓΙΑ ΔΕ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΕΙΑ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
    ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΙΔΑΤΕ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑ , ΕΓΩ ΤΟΝ ΕΙΔΑ ΚΑΙ ΑΛΗΘΙΝΑ ΦΟΒΑΜΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΙΤΣΑ , ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΑ ΜΕ ΡΟΛΛΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΤΟΤΕ ΣΤΑ ΙΜΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ ΣΕ ΚΑΙΡΙΕΣ ΘΕΣΕΙΣ.ΜΕΤΡΑΜΕ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΑ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΟΥΜΕ ΣΕ 100 ΜΕΡΕΣ ΓΙΑΤΙ Ο ΛΥΚΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΕΓΕΡΑΣΕ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:
    Δίνω 3000 ευρώ και μισό σπίτι,σε όποιον ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ θέλει να παίξουμε αυτό το `παιχνίδι`...
    Θα του ρίξω καυστικό υγρό στο πρόσωπο και στο θώρακα...όπως στην περίπτωση της ΚΟΥΝΕΒΑ...για να μη μας πούνε πως έχουμε διαφορετικά τραύματα...και θα οικονομήσουμε ΤΖΑΜΠΑΝΤΑΝ(ΔΩΡΕΑΝ) σπιτάκι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

 
website counter
friend finderplentyoffish.com