Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

Σπάει το «άβατο» για κορίτσια στα εκκλησιαστικά λύκεια

Τη διατήρηση μόνο των εκκλησιαστικών λυκείων, υπό την προϋπόθεση ότι θα έχουν τουλάχιστον 45 μαθητές και θα μπορούν σε αυτά να εγγράφονται και κορίτσια, εισηγείται προς το υπουργείο Παιδείας η επιτροπή για την αναβάθμιση της εκκλησιαστικής εκπαίδευσης.







Σημειώνεται ότι ήδη από το σχολικό έτος 2009-2010 το υπουργείο Παιδείας είχε δώσει τη δυνατότητα σε κορίτσια να εγγράφονται σε εκκλησιαστικά γυμνάσια και λύκεια. Μέχρι σήμερα, όμως, οι μητροπολίτες έχουν αποτρέψει την εγγραφή μαθητριών, με την άρνησή τους να χορηγούν συστατικές επιστολές. Σε μια προσπάθεια να ξεπεράσει αυτόν τον «σκόπελο», η επιτροπή προτείνει η «εγγραφή των μαθητών/ τριών να ενισχύεται με συστατική επιστολή Επισκόπου της Ορθόδοξης Εκκλησίας, χωρίς περιορισμό στον επιχώριο Επίσκοπο». Η προτείνει την κατάργηση των εκκλησιαστικών γυμνασίων και ΙΕΚ, καθώς και των ιερατικών σχολείων δεύτερης ευκαιρίας.

Για την ενίσχυση των εκκλησιαστικών λυκείων, η επιτροπή προτείνει να υπάρχει «προνομιακή εισαγωγή των αποφοίτων του στα τμήματα των Θεολογικών Σχολών και τις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες βάσει ποσόστωσης επί των εισακτέων ή ποσοστιαίας προσαύξησης του βαθμού πρόσβασης με βάση τις πανελλαδικές εξετάσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com