Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

Sony: «Πρεμιέρα» για το PlayStation 4

Τα βασικά στοιχεία της νέας της παιχνιδοκονσόλας, το PlayStation 4, παρουσίασε σε εκδήλωση στη Νέα Υόρκη η Sony, λανσάροντας στην ουσία τη νέα γενιά στο gaming.





Το νέο λογισμικό προσφέρει ανώτερη ποιότητα γραφικών καθώς και νέα κοινωνικά χαρακτηριστικά, όπως το «μοίρασμα» των παιχνιδιών. Επίσης θα επιτρέπει στους χρήστες να παίζουν με streaming παιχνίδια από το «Σύννεφο», να συνδέονται με άλλες φορητές συσκευές, όπως smartphone και να απολαμβάνουν το παιχνίδι με ένα ανάλογης καινοτομίας χειριστήριο με πεδίο αφής και κάμερα με ακριβέστερη αίσθηση του βάθους.

Ωστόσο η Sony απέφυγε να δείξει την ίδια την κονσόλα του PS4, καθώς και να αναφέρει ακριβή ημερομηνία κυκλοφορίας. Περιορίστηκε να πει ότι θα διατεθεί κάποια στιγμή στο τέλος του 2013. «Παραλήψεις» αρκετά ανορθόδοξες αν σκεφτεί κανείς ότι η εκδήλωση έγινε ακριβώς για τη συγκεκριμένη κονσόλα. Το γεγονός προκάλεσε αρκετά σαρκαστικά σχόλια στο Twitter. Το μόνο μέρος του «σώματος» της νέας κονσόλας που εμφανίστηκε ήταν το χειριστήριο Dualshock4.

«Το PlayStation 4 θα αντιπροσωπεύει μια σημαντική αλλαγή» υποσχέθηκε πάντως ο Άντριου Χάους, διευθύνων σύμβουλος της Sony Computer Entertainment, ανακοινώνοντας ταυτόχρονα και κάποια τεχνικά χαρακτηριστικά της κονσόλας όπως 8GB μνήμη, x86 CPU, Supercharged PC αρχιτεκτονική, enhanced PC GPU και Local storage HDD.

Επίσης δεν έγινε καμία αναφορά για το αν η νέα κονσόλα θα υποστηρίζει 4Κ ή video ultra-high definition. Ωστόσο η Sony δήλωσε στο BBC ότι θα πει περισσότερα πάνω στο θέμα «την κατάλληλη στιγμή». H τιμή της νέας κονσόλας είναι επίσης ένα ανοικτό θέμα.

Η παρουσίαση έγινε με τα νέα παιχνίδια Drive Club, The Witness και Killzone: Shadow Fall, Deep Down, Watch Dogs, αλλά και με το Diablo 3 το οποίο θα διατεθεί και στο PS3.

Όσον αφορά στα παιχνίδια του Playstation 3, η Sony δήλωσε ότι αυτά δεν μπορούν προς το παρόν να παίξουν όπως είναι στο Playstation 4 αλλά ότι εξετάζει όλες τις δυνατότητες. Λέγεται πάντως πως η τεχνολογία «Σύννεφο», η οποία αποκτήθηκε πέρυσι είναι αρκετά ισχυρή ώστε να επιτρέπει στα παιχνίδια του PS3 να παίξουν σε οποιαδήποτε συσκευή. Αν όμως τελικά επικρατήσει το αντίθετο, δηλαδή τα PS3 παιχνίδια να μην μπορούν να παίξουν στη νέα κονσόλα, το γεγονός αναμένεται να δυσαρεστήσει πολλούς χρήστες

«Η απόφαση το PlayStation 4 να μην είναι συμβατό με τα παλιά παιχνίδια είναι απογοητευτική και σημαίνει ότι 5,5 εκατομμύρια άνθρωποι που έχουν στην κάτοχή του PS3 στη Μ. Βρετανία στην ουσία θα πρέπει να ξεκινήσουν από το μηδέν τη συλλογή τους με παιχνίδια», δήλωσε ο Άλεξ Σάιμονς, διευθυντής της βρετανικής ιστοσελίδας gaming IGN.

Το νέο Playstation θα αντικαταστήσει το Playstation 3, το οποίο είχε βγει στην αγορά το 2006 και από τότε έχει πουλήσει περίπου 75 εκατομμύρια αντίτυπα και έρχεται να ανταγωνιστεί τον πολυαναμενόμενο διάδοχο του Xbox 360 της Microsoft και το Nintendo Wii U.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com