Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

71.193 ευρώ ημερησίως η καμπάνα της Κομισιόν

Πρόστιμο ύψους 71.193 ευρώ ημερησίως προτείνει σε βάρος της χώρας μας η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία με απόφασή της παραπέμπει εκ νέου την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο επειδή δεν συμμορφώθηκε στο θέμα των παράνομων ΧΥΤΑ.





Κατά παράβαση της κοινοτικής νομοθεσίας εξακολουθούν να λειτουργούν περίπου 78 παράνομοι Χώροι Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων και 318 βρίσκονται ακόμα σε διαδικασία αποκατάστασης.

Η Επιτροπή παραπέμπει ξανά τη χώρα επειδή ακόμα δεν έχει εφαρμόσει προηγούμενη απόφαση του Δικαστηρίου (2005) και σύμφωνα με την καθιερωμένη πολιτική, εκτός από μεγάλη καμπάνα (για κάθε μέρα που θα μεσολαβεί από τη δεύτερη απόφαση) προτείνει και κατ' αποκοπήν πρόστιμο. Το ποσόν είναι 7.786 ευρώ ανά ημέρα για το διάστημα που μεσολαβεί από την πρώτη απόφαση μέχρι την ημέρα συμμόρφωσης ή την ημέρα έκδοσης της δεύτερης απόφασης του Δικαστηρίου.

Τον Απρίλιο του 2009 εστάλη επίσημη προειδοποιητική επιστολή (άρθρο 260 Συνθήκης για τη λειτουργία της Ε.Ε.) η οποία υπενθύμιζε τις υποχρεώσεις μας (που δεν τελειώνουν).

Η Ε.Ε. έχει συγχρηματοδοτήσει τα περισσότερα από τα έργα αυτά και, σύμφωνα με το αρχικό χρονοδιάγραμμα, έως τα τέλη του 2008 έπρεπε να τεθούν εκτός λειτουργίας και να αποκατασταθούν όλοι οι παράνομοι ΧΥΤΑ.

Ο ΧΥΤΑ Φυλής δέχεται το 90% των αποβλήτων του λεκανοπεδίου και εκτιμάται ότι έως το 2014 η χωρητικότητα θα έχει κορεστεί.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com