Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ ΥΠΟΙΚ: Στα 54,4 δισ. ευρώ τα χρέη των φορολογούμενων στο δημόσιο

Στο ποσό των 54,485 δις ευρώ διαμορφώθηκε τον Ιανουάριο το συνολικό ληξιπρόθεσμο χρέος των φορολογούμενων προς το δημόσιο. Το ποσό αυτό είναι οριακά μειωμένο σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2012 (κατά 302 εκατ. ευρώ) καθώς το δημόσιο τον πρώτο μήνα του έτους κατάφερε να εισπράξει έναντι του «παλιού χρέους», δηλαδή αυτού που έχει βεβαιωθεί έως και το τέλος του 2012, το ποσό των 279 εκατ. ευρώ.





Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, από το συνολικό ποσό των 54,485 δις ευρώ στο οποίο ανέρχονται πλέον οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο, τα 9,012 δισ. ευρώ είναι παλαιά χρέη πτωχευμένων επιχειρήσεων ενώ άλλα 3,672 δισ. ευρώ είναι παλαιές ληξιπρόθεσμες οφειλές Δημοσίων Επιχειρήσεων Κοινής Ωφέλειας, Δημοτικών Επιχειρήσεων και λοιπών φορέων του ευρύτερου δημοσίου τομέα. Το χρέος των υπόλοιπων φορολογούμενων (π.χ. φυσικών προσώπων) ξεπερνά τα 42,6 δις ευρω.

Στο μεταξύ τα στοιχεία για την πορεία τη φορολογική συμμόρφωση αναφορικά με την απόδοση του ΦΠΑ μόνο ικανοποιητικά δεν είναι. Προκύπτει ότι ένας στους τέσσερις φορολογούμενους που είναι υποχρεωμένος να υποβάλει περιοδική δήλωση ΦΠΑ δεν το κάνει «παρακρατώντας» το σχετικό φόρο. Από τους 109.579 υπόχρεους σε δήλωσης ΦΠΑ τον Ιανουάριο, οι 26.244 δεν το έπραξαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com