Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2012

Η «ανοικτή» Κυριακή δε ζέστανε τον τζίρο των καταστημάτων

Μείωση του τζίρου έως και 25%, σε σχέση με την Κυριακή του 2011 που άνοιξαν τα καταστήματα, βλέπουν οι έμποροι.



Το κυριακάτικο άνοιγμα των μαγαζιών σε όλη την Ελλάδα δεν έφερε τα αναμενόμενα αποτελέσματα καθώς οι τζίροι δεν ήταν οι αναμενόμενοι με τον κόσμο να μην ψωνίζει.

Παρά το γεγονός ότι οι τιμές στα περισσότερα εμπορικά καταστήματα είναι μειωμένες και οι προσφορές φτάνουν το 30%, παρ' ότι δεν υπάρχουν εκπτώσεις, οι καταναλωτές εμφανίζονται ιδιαίτερα επιφυλακτικοί. Κάνουν βόλτες, κοιτάζουν τις βιτρίνες αλλά δεν αγοράζουν καθώς δεν υπάρχουν χρήματα. Το μειωμένο δώρο στο δημόσιο για μισθωτούς και συνταξιούχους (το τελευταίο) δεν ζέστανε την αγορά με πολλούς καταστηματάρχες να ετοιμάζονται μετά τις γιορτές να βάλουν λουκέτο.

Με δεδομένα τα οικονομικά προβλήματα των επιχειρήσεων επιστολή στον πρωθυπουργό με την οποία ζητά ευνοϊκές ρυθμίσεις για την αποπληρωμή των οφειλόμενων ασφαλιστικών εισφορών τους, απέστειλε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος.

Μέσω της επιστολής του, ο κ. Μίχαλος προτείνει την κεφαλαιοποίηση των χρεών των επιχειρήσεων προς τα ασφαλιστικά ταμεία και την αποπληρωμή τους με χαμηλές δόσεις έως το 2020, προκειμένου να διευκολυνθούν οι εργοδότες που βρίσκονται σε δυσχερή οικονομική θέση αλλά και να ενισχυθούν τα έσοδα του ΙΚΑ και άλλων ασφαλιστικών Ταμείων.

Το ποσοστό των οφειλών που θα καταβάλλεται από τις επιχειρήσεις θα αυξάνεται ανά έτος. Ενδεικτικά, επιχειρήσεις που θα υπαχθούν στην προτεινόμενη ρύθμιση θα καταβάλλουν μονάχα τις τρέχουσες ασφαλιστικές εισφορές εντός του 2013, και το 1% του συνόλου της ληξιπρόθεσμης οφειλής συν τις τρέχουσες εισφορές κατά το 2014. Το ποσοστό αποπληρωμής θα ανέλθει στο 6% του συνόλου της ληξιπρόθεσμης οφειλής το 2019, με ελάχιστο όριο τα 500 ευρώ και ανώτατο τα 100.000 ευρώ.

Παράλληλα, η πρόταση του κ. Μίχαλου προβλέπει επιβράβευση για της τις επιχειρήσεις που καταβάλλουν ανελλιπώς τις εισφορές τους και δεν τελούν σε καθεστώς ρύθμισης ή διακανονισμού, καθώς προβλέπει την μείωση των ασφαλιστικών εισφορών τους κατά 5% από τις αρχές του 2014.

Εν τω μεταξύ, πενήντα και πλέον συνεργεία του ΣΔΟΕ θα βρίσκονται στους δρόμους από το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου έως την Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013 πραγματοποιώντας ελέγχους στην...αγορά και τη διακίνηση των εμπορευμάτων.
Στο επίκεντρο το ελέγχων θα βρεθεί η αποτροπή φαινομένων αισχροκέρδειας, τα προϊόντα-«μαϊμού», ενώ θα επιβάλλονται αυστηρά πρόστιμα σε όσους πωλούν εμπορεύματα ή παρέχουν υπηρεσίες χωρίς την έκδοση αποδείξεων.
Η παρουσία του ΣΔΟΕ θα είναι εμφανής στους σταθμούς διοδίων, στα λιμάνια της χώρας και στις κεντρικές αγορές χονδρεμπορίου, καθώς οι ελεγκτές θα φορούν ειδικά γιλέκα με τα διακριτικά του Σώματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com