Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Προσπάθεια καταβολής 1 δισ. ευρώ σε ληξιπρόθεσμες

Με εντατικούς ρυθμούς επιχειρεί το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους να προωθήσει πληρωμές ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς επιχειρήσεις, ώστε έως το τέλος του έτους να έχει πληρωθεί περίπου 1 δισ. ευρώ για τον σκοπό αυτό.




Τα υπόλοιπα περίπου 8 δισ. ευρώ αναμένεται να εξοφληθούν σταδιακά μέσα στον επόμενο χρόνο, υπό την προϋπόθεση ότι θα εκταμιευθούν ομαλά οι επόμενες δόσεις των δανείων προς την Ελλάδα. Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα:

1. Αναφορικά με τα ποσά επιστροφής φόρων που απαιτούν την υπογραφή του υφυπουργού Οικονομικών (άνω των 300.000 ευρώ) έχουν ήδη υπογραφεί από τον κ. Μαυραγάνη ποσά ύψους 68,1 εκατ. ευρώ.

2. Αναφορικά με τα ποσά επιστροφής φόρων αρμοδιότητας ΔΟΥ (κάτω των 300.000 ευρώ) ύψους 316,3 εκατ. ευρώ έχει ήδη σταλεί, με εντολή του υφυπουργού Οικονομικών, επιστολή σε όλες τις ΔΟΥ για την τακτοποίηση των τυχόν ανεξόφλητων εκκαθαρισμένων Ατομικών Φύλλων Έκπτωσης (ΑΦΕΚ) με την άμεση αποστολή σχετικών ειδοποιήσεων στους δικαιούχους.

3. Το ΓΛΚ είναι έτοιμο, μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΠΥΥ, να δρομολογήσει διαδικασία μεταβίβασης πιστώσεων ύψους 164 εκατ. ευρώ, προκειμένου να πληρωθούν οφειλές παρελθόντων ετών προς φαρμακοποιούς.

4. Ηδη έχουν εκτελεστεί πληρωμές 40 εκατ. ευρώ για το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων και 255,3 εκατ. ευρώ προς το υπουργείο Εσωτερικών, για να εξοφλήσουν ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις 42 υπερχρεωμένοι δήμοι της χώρας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com