Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

Μέχρι την Παρασκευή τα πρώτα στοιχεία για τη «λίστα Λαγκάρντ»

Μέχρι την Παρασκευή θα μπορούν οι οικονομικοί εισαγγελείς και το ΣΔΟΕ να δώσουν τα πρώτα στοιχεία από την αντιπαραβολή της νέας με την παλιά λίστα Λαγκάρντ.




Οι εισαγγελείς, εκτός από το ονόματα κάνουν «φύλλο και φτερό» και τα ποσά που αναφέρονται στις δύο λίστες έτσι ώστε να βρουν αν υπάρχουν διαφορές και να συντάξουν το πόρισμά τους.

Το ενδεχόμενο να υπάρχουν διαφοροποιήσεις στις δύο λίστες, δηλαδή να έχουν σβηστεί ονόματα ή ποσά, θα προκαλέσει πολιτικό σεισμό ενώ θα ανοίξει το δρόμο και για τη σύσταση Εξεταστικής ή προανακριτική επιτροπής στη Βουλή.

Ηδη, πάντως, και χωρίς να υπάρχει το παραμικρό από τις έρευνες των κ. Πεπόνη και Μουζακίτη, η υπόθεση έχει προκαλέσει οξύτατη πολιτική αντιπαράθεση. Από την πλευρά του το ΠΑΣΟΚ πέρασε στην αντεπίθεση μετά τη φημολογία για επιπλέον 600 ονόματα και ζητούν να αποκαλυφθούν όλα και να μη χαθεί άλλος χρόνος.

Επίθεση κατά της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος τύπου, κ. Σκουρλέτης τόνισε: «Στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ και στις προσπάθειες απόκρυψης της αποτυπώνεται και συμπυκνώνεται η ελεγχόμενη διάχυτη ανομία και φοροδιαφυγή, η κακοδιοίκηση και η οικειοποίηση δημόσιων πόρων, που δεν ήταν το αποτέλεσμα λαθών ή παραλείψεων, αλλά επιλογή του δικομματισμού προς όφελος μιας συγκεκριμένης οικονομικής ολιγαρχίας. Τα ψέματα τέλειωσαν ο λαός μας ζητάει να μάθει την αλήθεια, η ώρα της κρίσης πλησιάζει».

Το... μπαλάκι στον ΣΥΡΙΖΑ έριξε η Δημοκρατική Αριστερά η οποία επισημαίνει: «Αυτοί που κόπτονται για την πραγματική διερεύνηση της λίστας Λαγκάρντ πρέπει να απαντήσουν στο εξής ερώτημα: Γιατί δεν προτείνουν την απευθείας σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής που ζητά ο Άρειος Πάγος και που μόνο αυτοί μπορούν να πράξουν αφού έχουν τον απαιτούμενο αριθμό βουλευτών; Επιθυμούν πραγματικά τη διερεύνηση της υπόθεσης; Εμείς αναμένουμε να το πράξουν άμεσα», σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ, Νίκος Τσούκαλης, σχετικά με τη διερεύνηση της «λίστας Λαγκάρντ»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com